Vremenske prilike u 2025-oj godini

Mislis ....neki su dobili 20+lit ,a ovde u veci deo Banata ne moze ni 10 da sastavi iz nekoliko puta,zaj... ti tu proizvodnju sa toliko vlage,svake jeb... godine ista prica.Ova grmljavina presla preko ZR manje vise,ovde palo stotinak kapi ...Sledeca nada za vikend,nadam se da ce pasti bar 15-20 lit.

1mj- 10l
2mj- 7,5l
3mj-9,5l (prekjucer 8 i danas 1,5l)
ja sam osobno sa stanjem svojih njiva tj pšenice i ječma trenutno prezadovoljan s obzirom na uvjete i količinu padalina zasad, na gruberisanom baš i nisam, moglo bi to dosta bolje al aj to je samo 1j...svaka prihrana pšenice mi je pokisla, ne puno ali na moju količinu prihrane i više nego dovoljno da ode u zemlju
kad bi dolazile ovako kise svaka 2-3tj po 5-10l ostatak godine, bio bih prezadovoljan, mogli bi se očekivati lijepi prinosi u svemu al s obzirom kakav je trend zadnjih godina teško da će i ovo ljeto proći bez suše i 50-60+ dana bez kapi kiše..

Sutra i do 25 stepeni...od nedelje popodne zahlađenje i kiša sve do utorka.
U utorak razvedravanje i mogući jutarnji mraz, što će biti prvi dan D za tek procvalo voće.

Kod mene procvale sve šljive, po najavi mraz od - 3stepeni u sredu,skoro svake godine isto tako da i ne računam više na neko branje.

kod mene u negoslavci jucer24 a danas od suseda prvog cuo ima drugara blizu pozarevca da je tamo bilo 26-27

Koji promasaj nekih prognoza jbt ....ni 10 lit nismo dobili proteklih dana ,vise srece u aprilu.

Чуј 10, код нас ни 1 литар! Ево за последњих 50 дана са званичне станице у Крушевцу (~13km ваздушно), колона Prec. (mm) су падавине:

nzcWpfU.png

Јуче званично најтоплији град у Србији, округло 30. Можда је ово највиша измерена температура у Србији ове године?

9OFBpuF.png

Данима фенира само тако. Јуче једва разбацасмо КАН јер најављују као неку мизерију па ајде да пробамо да ухватимо задњи воз.

Nazad
Vrh