Vremenske prilike u 2022-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dosta više od prognoziranog u selu, zato u NS manje.
74d0da597cc939b047f9345a61d2fe59.jpg

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

Jutros prestala da pada. Bilo malo i snijega. Sad stižu problemi. Poplava!
2014 je bila veća voda za nekih 40 cm ali izgleda da će dostići taj nivo jer još raste.
Za noć je narasla oko 2,5 m. Ljudi se nisu nadali tako naglog podizanja vode pa sad nosi sve.

Kod mene nisu jer je čitavo selo na većoj visini. Put na ulazu u Kostajnicu je poplavljen i zatvoren i tu je u nekoliko kuća (prizemlje) došla voda.
Prijedor i taj dio prema Dubici ima više poplavljenih.
Vidjećemo u vijestima.

Danas sam se vozao u čamcu pokušavajući da uhvatim pokretnu lovačku čeku (na točkovima) i nisam uspio. Nismo se nadali da će je dići voda na tom mjestu i kad smo vidjeli da je krenula već je bilo kasno. Gledam kako nosi rolo bale zamotane u foliju. Cijevi za kanalizaciju, one crne rebrave oko 50cm promjera i 6 m dugačke. Drveta i ostalog krša gdje god pogledaš. Sve to prođe u nekih sat vremena a šta se sve valja u mutnoj vodi a nevidi se.

Сад гледам емисију сасвим природно, спомињу неко језеро нисам стигао да чујем назив. Каже са умереним временом и просечним падавинама потребно је седам година да се напуни на нормалан ниво!!!

Сад гледам емисију сасвим природно, спомињу неко језеро нисам стигао да чујем назив. Каже са умереним временом и просечним падавинама потребно је седам година да се напуни на нормалан ниво!!!
Gledao i ja Gicu Šampiona...
Akumulacija Kokin Brod, proteže se duž reke Uvac, Zlatarsko Jezero....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh