Vremenske prilike u 2022-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
De moze da se pogleda koliko je kise palo po kisomerima ?

Може на https://www.ogimet.com/ranking.phtml.en Изабереш Србију и изабереш број станица у списку. Када притиснеш на назив станице можеш и детаљније да видиш на по шест сати.

Ту су архивирани и други подаци са станица. Да напоменем да се ради само о главним метеролошким станицама, којих у Србији мислим да има мање од 30.

Ima ih 26, mada u tim podacima često izostanu Kuršumlija i Zaječar.

Na kraju zaista najviše je palo pogranično ka zapadu i jugozapadu- Brodarevo, Priboj, Bajina Bašta, Loznica, Šid, Bačka Palanka itd... s tim da je dosta brzo samo malo na istok količina padavina naglo opala, pa je od pola zemlje bilo maltene zanemarljivih padavina.

1l pade sinoc. Probila led posle mesec dana. Pasce valjda do kraja novembra da bar nikne psenica, zao mi je ulozenih para a da nikne tek na prolece. Vidim za vikend se bukvalno izlazi igraju hocu-necu bar po onome sto pratim na wetterzentrale.de za moju lokaciju.

Najlakše svima ovako, da ne citiram. Padavine- najviše će dobiti zapadni deo zemlje, pogotovo pogranični deo-dakle uz Drinu i dalje zapad Mačve, Srema ali i Bačke. Kako se ide dalje na istok linearno sve manje i manje padavina.

Iza ove promene ponovo jača anticiklon uz stabilno vreme, ali svakako niže T pa su mogući mrazevi.
Kimi, kad stiže taj anticiklon? Koliko vidim svakih 3-4 dana kiša....

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Da mi je neko pričao da će, pored onako žestokog leta bez kapi kiše, ostati soje i u zimu da se skidaju...
Inače, vlage velike, ona pocrnila, dosta trule, suve, buđave...kad je vidiš - smučiti se.

Zaboravih da napišem da sam jutros našao u kišomeru slabe 2 litre, što je posledica jučerašnjih ,,padavina,,

Kimi kakva je prognoza za naredni period? Vidim ovi stavili od utorka svaki dan 7-10 litara kiše...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Kiraj, radi forum, ali ima neki problema, meni ne radi preko Chroma, a radi preko nekog drugog pretraživača... Probaj neki drugi pretraživač

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh