Vremenske prilike u 2022-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sa Brankovog pogled tamo ka Surčinu, Dobanovci, tamo je bilo veselo:

IMG-20220926-221025-942.jpg

@SeljakizGrada

Do ponoći završava natapača, sutra bi mogao malo iza podneva da imaš neki pljusak grmljavinski možda i sa hledom.

Kod mene je bilo sinoć oko 8 sati baš jako nevreme - kiša s vetrinom. I otišlo ka BG. Posle je samo padala dobra kiša ali ne više od pola sata - 45 min. U BG je bio pravi potop. Ehhhh da je ova pala sredinom jula bilo bi mnogo lakše svima. Sad pada svaka 3-4 dana manje ili više i odlaže svima neke poslove. Nadam se da će od vikenda da se prolepša i bude nekoliko dana suvo. Jeste da je zemlja suva i da joj treba još dosta vlage da su spusti na dobru dubinu, ali sada je iskreno i ne treba. Treba suvo vreme da se usevi skinu i da se poseje što treba da se poseje. Posle preko cele zime može nesmetano da pada koliko hoće. I da se nakupi više ta zimska vlaga o kojoj ovde mnogi pišu da je presudna za dobre prinose.

Mirban, kad bi bio neki prekidač " kiša" - "sunce" -"vetar" - "mraz" a mi samo okrećemo po želji...kao na šporetu jačinu rerne.

U pavu si Lazo sigurno. Svi bi hteli da ga mrdaju kako kome odgovara i brzo bi se to pokvarilo. Meni treba lepo vreme, drugome baš tad treba kiša, trećem vetar....
U Mačvi sad krenula neka kiša, usevi će istrunuti..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh