Vremenske prilike u 2022-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja, se samo nerviram zbog kukuruza koji stoji obešen već dva meseca bez malo, i cenim ako pokisne još koji put sav će poispadati, i ovako je sav "trulav" i nikakav... Al tako je kako je, božja volja...

Kako stvari stoje, šta se skine do petka skine. Nastavak tamo negde u oktobru...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Tako je Mixer87kac. Od petka kreće vrema sa stalnom kišom i dobrim padom temp. jutarnje 6-7 a dnevne 14-16 C. Ja se sada ne bih složio sa konstatacijom od North ARMY. Jeste da su zalihe podzemnih voda na minimumu ali sada one ne trebaju. Bukvalno ničemu ne trebaju. Sada treba da je suvo da se skine sva letina. Što se tiče vlage za obradu i sejanje detelina i repice ima veoma dovoljno. A i ovo što je sada palo biće dovoljno i za setvu ječma i žita. Po meni bi bilo bolje da nedostatak podzemne vlage se nadoknadi u zimskim mesecima decembar-februar. Tada mu je i vreme.

Što bi kolega sa foruma reko, citiram:

"Kad je susa, kad trebaju padavine onda se izbrisu a sad kad ne trebaju onda ostaju i po 10 dana na modelima i ispune se prognoze..."

Ista ta prognoza i dalje bez promene, nudi dodatne lepe litre pogotovo na severu. Ima uslova i za jake oluje u četvrtak popodne i petak.

Dok dodje petak to ce sve lagano ispariti i meteorolozi ce reci da su krivi modeli 😁, a mi da su meteorolozi 😂
Gledam sad svi su ozbiljno smanjili padavine, od potopa do gde koje kapi.

Što bi kolega sa foruma reko, citiram:

"Kad je susa, kad trebaju padavine onda se izbrisu a sad kad ne trebaju onda ostaju i po 10 dana na modelima i ispune se prognoze..."

Ista ta prognoza i dalje bez promene, nudi dodatne lepe litre pogotovo na severu. Ima uslova i za jake oluje u četvrtak popodne i petak.
Kimi, kakva je sansa za padavine u nedelju u okolini Valjeva, ka Beogradu? Planirao sam neki veci posao napolju, pa sad ne znam dal da se drzim tog plana ili ne..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh