Vremenske prilike u 2022-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kimi, kad mozemo da ocekujemo te padavine u juznom banatu? U subotu uvece?

Foreca - јуче у ово време је била најава за суботу и недељу 17 и 49 литара, јутрос 21 и 22 чини ми се а сад 24 и 12. Шта ће бити тек ћемо видети. Пре неки дан у Мокрину нула а Кикинда преко 30 за пола сата - сат. 10 км ваздушном линијом.

Do sutra je to sve samo suvo zahladjenje sa kisom do granica nase zemlje. Izvan granica moguce lepe padavine i juzno od Save i Dunava.

svi-modeli.png
Evo ovako najlakše uporedni test 6 modela za vikend

Ako je kladionica otvorena moj tip je UKMO, evetualno GFS. Ostali se nalupali gluposti za medalju.
Poucen dosadasnjim iskustvom i realnim prilikama sve ce se zavrsiti na suvom zahladjenju i jalovim oblacima koje ce potrajati dan dva i onda ponovo na normalnih 35+.
Glavne padavine ce biti izvan granica nase zemlje. Danas se sve placa pa i kisa.
Ovo naravno vazi za moj kraj. Ostalima zelim vise srece.

Ajh bre Paore, pa ako bude tako ja uzmem pa pojedem svoju cipelu bukvalno. Nećemo preterivati. Bude li ostala ovakva situacija, jednostavno šanse nema da se to desi. Znamo da si ti pesimista, svi smo tj. ali opet ima bar neka mera.. :D

Mims je najispravnije napisao, svi daju nešto, niko tu ništa više od toga ne može da kaže posebno za Vojvodinu dok se baksuz ne razbije.

Što se tiče vrućine Slobo, sutra je poslednji dan u godini sa T 35+, da će biti još danas sa T oko 30 to sigurno hoće, ali to i nije neka novost jer je to T tek malo iznad proseka pa ne predstavlja ništa novo.

Komšija , večeras putujemo na odmor ( Bečići ) pa me ti uplaši sa ovim talasom što dolazi iz Italije i motaće se danima !
Da će to da zakači i dole ( crnogorsko primorje ) i koliko će trajati ?
Promače mi poruka komšo. Da, biće generalno promenjivo i na samom moru. DOduše, više tj. gore će biti dublje u kopnu po onim planinčinama, ali opet zavisno od vetra i strujanja deo tih oblaka pojedinih dana kačiće i samo more. Dakle, nimalo vreme tipično za avgust. Jedino će biti toplo sasvim.

Jutros bez promene, ponavljam, jednostavno nema gde da se pomeri ili udalji ciklon od nas kad zapinje o dva "zida". Ne možemo samo da je dočekamo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh