Vremenske prilike u 2020-oj godini

Padala celu noc

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
 
Pratim accuweather sezonske prognoze vec par godina,
Evo prvo da se posjetimo sta su rekli za ovu zimu jesenas kad je izasla prognoza . Prevod je automatski znate kakav je takav je stabi :

Balkan će doživjeti blagu, mirnu zimu

Dok oluje puštaju kišu otežanu od vjetra, gruba mora i planinski snijeg u većem dijelu Europe, na Balkanskom poluotoku očekuje se prilično mirna zima.

"[Oni još] stvaraju oluje, ali to neće biti kao prošle godine", izjavio je Jason Nicholls, međunarodni menadžer za prognozu.

Umjesto toga, oluje će biti razdvojene periodima ustaljenog vremena.

„[Ova regija] mogla bi imati duge, suve, tople periode, praćene sedmicom oluje, a zatim bi se vratili na period od dva ili tri sedmice suvoće“, rekao je Roys.

Vremenska slika ograničit će šanse za vjetrove Bure.

„Ovo će zauzvrat donijeti oskudnu snježnu sezonu za planine u Italiji i Dinarske alpe“, rekao je Roys.

A sad su objavili prognozu za proljece


Vlazan pocetak proljeća od Italije do Balkanskog poluotoka

Jedan od rijetkih dijelova Evrope koji bi ovog proljeća trebao imati normalne ili nešto malo iznad normalne vrijednosti padavina je Balkansko poluostrvo.

Očekuje se da će najkisniji dio sezone biti od marta do početka travnja kada će oluje koje su prelazile Sredozemno more i ronile na jug istočne Rusije donijeti pljuskove.

Lokalizirana poplava bit će briga; međutim, kiše će biti korisne prije ljetnih mjeseci koji mogu biti i sušniji od uobičajenih.

Snežne padavine visoke visine takođe će biti moguće tokom marta, što može dovesti do poremećaja na putovanjima širom regije.

Bilo koji olujni sistem koji prelazi regiju od kraja aprila do maja, povećat će rizik od stvaranja jakih grmljavinskih oluja.

Ove će oluje općenito predstavljati rizik od bljeskalskih poplava i lokalno štetnih vjetrova.

Trend slabijih uslova za padavine očekuje se tijekom druge polovine sezone, zajedno s iznad normalnim temperaturama od Italije do Rumunjsku i Grčku.
 
Pratim i ja accuweather i ne pogode bas uvek. Otprilike 50%-50%, zimu su relativno dobro skinuli videcemo za prolece. Ali brine me ova toplota, sto ce se izgleda opet obarati rekordi i toploti. A to ne sluti na dobro
 
Malo pre na rts-u,ana reljić izmedju ostalog kaže: "...na planinama posle podne moguć sneg,a u GRADOVIMA kiša"...
Ccc...
 
Meni ova njihova prognoza liči na 2014. Samo da ne bude nekog belaja od poplava kao tada. A cela zima pa kao i potpuno ista kao te 2014.
 
Oko 16h bila slaba kiša na širem području BG-a ☔ i kako su se oblaci razišli tako je za više od 5'c pala temperatura!
 
Nije me bilo dugo, prelistah temu od prve stranice i ne videh, elem, @paore, sta kaze kolega detaljno za celu ovu godinu, prognoza???
 
Tako slicno i moj prognosticar kaze, prolece dosta kisovito vise od proseka, do polovine juna (sto i nije lose zbog zetve) a posle do polovine avgusta susa koga sta zakaci! Znaci 2 meseca agonije, samo da ne pokrivimo vratove od gledanja na'gore :haha:
 
Ostalo drva za narednu zimu.... 8-)
Baš lep dan bio danas..
Temperatura maksimalna bila oko 12, sunčano i b(r)ez vjetra, ceo dan sam radio po dvorištu i bašti....Ušao sam da ručam tek u 17:10, sve je duži dan i meni baš prija 'vako vrijeme....
 
Meni period od marta do polovine juna da kazem omiljeno doba. Prijatne temperature a i priroda je lepa. Jos ako je recimo bilo dosta hladno ili sa dugim snegom tokom zime osecaj je kao da sam ponovo rodjen :osmeh: Mada ovu zimu smo mogli komotno da racunamo pod jesen :haha::haha:
 
Nazad
Vrh