Ja sam dobio jutros ko zna koliko, al sasvim fino, a kod mileta ni kapi.. A on je u tom ćošku prema golubicima...Opet me preskoci jbt.Ova Indjija svaki dan kisne.Kako tu nemam zemlje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam dobio jutros ko zna koliko, al sasvim fino, a kod mileta ni kapi.. A on je u tom ćošku prema golubicima...Opet me preskoci jbt.Ova Indjija svaki dan kisne.Kako tu nemam zemlje.
Ovo sto padne po 2,3 I 5l, pa uslede temp sa vetrom, ne može stvoriti nikakve zalihe, jer najveći procenat vlage ispari. Kad padne 10l, dobro je. Ova smena kisa-sunce, i jos vetar ne odg suncokretu, koji pretežno neujednačeno sazrevaju, pa će one glave koje su već zrele početi da trunu i padaju, a soja isto tako šarena, pa će zrele mahune da se otvaraju itd... Zato sam to i napisao, a zalihe, ako ne bude kišna jesen, i zima sa dosta padavina, možemo se slikati sa ovim padavina što serendaju...Mislim da grešiš u vezi koristi kiše,osim ako prestaješ da se baviš poljoprivredom.
Prvo treba je zbog osveženja i da pokupi prašinu .Drugo da stvori bilo kakve zalihe za sledeću godinu. Da smo imali zalihe od prošle godine ne bi bili na minimumu prinosa u ovoj.
Njive spremne za setvu uljane repice. Treba vlage i kise. Valjda cu ove godine imati uspeha u pogadjanju setvenog roka.Da mi neko objasni šta će vama kiša sada? Suncokret počinje da se kosi, kukuruz je završio. Za soju?
Da mi neko objasni šta će vama kiša sada? Suncokret počinje da se kosi, kukuruz je završio. Za soju?
Celo moje njive Laziceva repa danas slepljena sa zemljomI za repu, juce sam usao u njivu i kad iscupam koren je skroz suv tj zemlja se rasipa i suva.