Vremenske prilike u 2020-oj godini

Mislim da grešiš u vezi koristi kiše,osim ako prestaješ da se baviš poljoprivredom.
Prvo treba je zbog osveženja i da pokupi prašinu .Drugo da stvori bilo kakve zalihe za sledeću godinu. Da smo imali zalihe od prošle godine ne bi bili na minimumu prinosa u ovoj.
Ovo sto padne po 2,3 I 5l, pa uslede temp sa vetrom, ne može stvoriti nikakve zalihe, jer najveći procenat vlage ispari. Kad padne 10l, dobro je. Ova smena kisa-sunce, i jos vetar ne odg suncokretu, koji pretežno neujednačeno sazrevaju, pa će one glave koje su već zrele početi da trunu i padaju, a soja isto tako šarena, pa će zrele mahune da se otvaraju itd... Zato sam to i napisao, a zalihe, ako ne bude kišna jesen, i zima sa dosta padavina, možemo se slikati sa ovim padavina što serendaju...

Da mi neko objasni šta će vama kiša sada? Suncokret počinje da se kosi, kukuruz je završio. Za soju?

Soji jedino ima koristi jos uvek,gornje mahune nisu skroz popunjenje,a zelene se jos uvek dosta,nije jos kasno za njih kod nas,bar tu da budu neki prinosi.Psenica podbacila dobro,suncokret los prinos,kukuruzi izgoreli ....

Od jutros danas cijeli dan u rupi od padavina kao i sad na radaru. Svud okolo pada. Da mi je neko pricao da ce mi biti drago u avgustu što obilazi kiša nebi vjerovo.

Nešto sam pesimista po pitanju ovog fronta. Kako prilazi tako slabi. Isto je bilo i noćas.

Potop, sunce ti zarko kako je padala, skoro pa horizontalno koliko je vetar duvao.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh