Vremenske prilike u 2020-oj godini

Da da pogrešio sam izvinjavam se Arkadiju.Pogreši konj a ne magarac koi je ustao jutros u 5:30.Još jednom se izvinjavam.

I sto se tice prognoze za Subotu opet su srali po sandalama.
Yr. no od jucerasnjih najavljenih 40 lit. za nase mesto sad kazu 2.5 lit. Bravo za znanje! Ovaj "zanat" trebalo bi skroz zabraniti sto pre!
Ionako lazi ima previse, doduse neke lazove sami smo (ste) odabarali, dok ovi sa prognozama sami se istaknu!
Dobar ker ne laje dok ne ujeda, a ima i onih drugih koji se upisaju od lajanja a nikad ne ujedaju.

Verovatno otislo za Klicevac,tamo ni jedna ne promasi

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Ja zaiste ne razume frustraciju na aplikaciju za mobilne trlefone. Razumeo bih frustraciju sto nece da padne kisa kad trebe, jer i sam sam bio 100x isfrustrina, al bitibkivan na neku aplikaciju koja je informativnog karaktera je bezveze.
Onaj ko hoce moze u svakom momentu da kupu sebi neku mini meteo stanicu pa da sam prognozira pa bude besan sam na sebe.

Nekako mi ispalo iz navike da ulazim ovde svakodnevno, moraću to što pre da iskorenim. Izvinjavam se kome nisam stigao da odgovorim.

Elem, dragi moj Peet, to sam i pre stalno hteo da napišem i uvek zaboravim.. u letnjem periodu ne uzdajte se mnogo u taj EC, odnosno Yr.no. Za razliku od jednolične natapače koji ponajbolje skida, njegova paramtetrizacija konvektivnih (letnjih) padavina je dosta loša. Pogotovo često zna da ucrta neku imaginarnu značajnu količinu kiše u toku noći, što obično nema smisla.

Ako pogledam presek 10-ak dostupnih modela do nedelje ujutru, zaista se najveće akumulirane padavine crtaju za delove Banata, pogotovo potez od Bele Crkve do Srpske Crnje. O količinama ne vredi trošiti reči, sve zavisi od jačine konvektivnih sistema, daje se od 10 pa do 60mm.

Ето напокон биће лепе кише и код вас таман да вам усев исфинишира

Primetio sam da izreka od Ilije sunce sve milije ,ne važi.Zadnjih nekoliko godina Avgust postaje izuzetno topao mesec .Sreća što su noći duže pa se donekle ohladi.

Poslednja izmena:
Bila. Kad gledas zadnjih godina velika je nije da nije, ali vise je buvljaka i setaca posmatraca. Pre valda bilo vise para, narod opusteniji pa cela okolina ceka taj dan, domacini takodje. Satre sa muzikom pune do zore. Sjate im se gosti sa svih strana pa i iz inosstranstva. Sad koncert neke estradne tzv. zvezde malo setnja pa kuci.

E baš nije fer da nam pokvari seosku slavu za vikend😂😂😂
Od kad sam klinac bio vazilo je jedno pravilo da obavezno Subota u vece ili Nedelja za seosku slavu opici jedan pljusak za sve pare. Nekad mi je krivo bilo zasto mora bas tad dok sad bi platio ciganu sa ringispilom djuture za jedno vece samo da pljusti iz sve snage😂😂😂

Bila. Kad gledas zadnjih godina velika je nije da nije, ali vise je buvljaka i setaca posmatraca. Pre valda bilo vise para, narod opusteniji pa cela okolina ceka taj dan, domacini takodje. Satre sa muzikom pune do zore. Sjate im se gosti sa svih strana pa i iz inosstranstva. Sad koncert neke estradne tzv. zvezde malo setnja pa kuci.
U vreme inflacije malterisali u to vreme nešto kod kolege u Miloševu.Opremili se.Častili kao Crkvu,nešto malo i celo veče pili na račun Crkve.Neko je tu profitirao :ppozdrav:

Nazad
Vrh