Vremenske prilike u 2019-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni pokisle dve nepune prikolice soje, cekale da se napune zbog terminske prodaje
4l palo niotkud ni jedna prognoza nije najavila koje sam gledao i slusao
 
Ma moze da se dogovorimo, nije nikakav problem :haha::haha::haha:
Salu na stranu pasce i ovde kad tad jeste (gura vec dva meseca bez neke ozbiljne kise valjda nece i treci), dosta kukuruza je skinuto taman ce vecina da uhvati dobru vlagu dok padne kisa.
 
Nesto slabo kise bilo oko 2 ujutru,ali toliko je palo da su isli kombajni da vrsu oko podna,nije cak ni bilo rose jutros.
Inace ovde za Banat neka kisa se crta za sredu uvece,nadam se da nece pre biti,mozda bi se mogao kukuruz vrsiti u utorak,sredu.
 
Poslednja izmena:
Kod nas je noćas bilo 2l kiše. Pomerila je početak kombajniranja kukuruza za podne. Ti kukuruzi koji su započeti u podne su imali 14.8% valgu, a već posale sat-dva je vlaga pala na 14.2%. A pre kombajniranja u 10.30h je ponovo uzet uzorak i ovi prvi kukuruzi su imali 14.7% a ovi drugi 15% vlagu. Hoću da kažem da je i tako mala kišica ipak doprinela nešto većoj vlagi kukuruza, a da sunčano vreme i malo vetrićka spuste vlagu i do 1%.
 
Pisao sam ti privatnui poruku ali evo odgovorio si ovde..ne znam jesam li i poslao privatnu kako treba...conversation valjda...Samo da ne padne kisa sutra vece...negde stoji da ce biti a negde ni u najavi
 
Kolika je verovatnoća da, ovo što najavljuju za četvrtak, padne? Za moj kraj je najava ceo dan kiša i oko 20-30mm. Bilo bi lepo da se to ostvari. Mnogo je suva zemlja.
 
Kod nas treba kisa nije pala dva meseca,zemlja beton,a sa druge ne treba zbog kukuruza da bi mogao da se obere.

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Da znaš.Najbolje bi bilo da imamo slavinu pa otvori kad treba a zatvori kad ne treba.Treba nam 3-4 lepa dana da završimo ali ne može na silu.
 
Ovi koji su skinuli nisu krivo što drugi nisu. A nisu ni svi u isto vreme sejali. Tako da ako nekome treba kiša da bi uradio neki posao onda taj i može da priča o tome i da želi da padne kiša. I sve je to priroda i protiv nje se ne može. Kako je tako je i svi mi se upravljamo po njoj. nekad tražimo od juna do avgusta da pada kiša pa je nema i bude suša. Ako bi ste vas dvojica bili zadovoljni evo neka kod vas ne pada kiša narednih 10 dana da završite sve kukuruze što imate onako polako i bez žurbe.
 
Kako vidim na prognozi u okolini Apatina bi trebala početi padati oko 8 večeras, par sati. Pa tokom noći pauza i nastvalja sutra ujutru oko 5 pa onda celo pre podne lagano pada kiša.
 
Kod nas prije 2 sata haos od grmljavine i vjetra . Cak su ispaljivali rakete .Krenuo pljusak da se auto nemoze voziti
A krajnji bilans ni 10 litara.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh