Vremenske prilike u 2019-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Grudve-misliš na oranje? Ne treba za to brinuti ako se poore na vreme. Kakva god da je zima,ona će to srediti.
Da mislim na oranje, ja ubrzo zavrsavam pa se moze reci da je na vreme a bila je situacija 2015 ili 2016 isto teze oranje ali zbog sabijenog zemljista zbog kisa u jesen. Nije bas nesto izmrzlo u prolece, povrsinski sloj od nekih 6-7cm da ali dublje je bas losa situacija. Spremilo se kako tako ali nije to to kao sto bi trebalo da bude.

Послато са Moto G (5S) уз помоћ Тапатока

Po svemu sudeci po kartama nam ne gine novih 20 tak litara kise uz pojacan vetar narocito u nedelju ka ponedeljku.Ako bude srece necemo dobaciti prognoziranih 30 metara u sekundi sto bi moglo da bude vrlo neugodno za objekte.
Cekamo ishod

Screenshot-1.png

Nadam se da ce ono sto se valja po celoj zapadnoj evropi doci i kod nas. Jer ova kosava dosadila ove godine vise i bogu i narodu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jel mogu i ja nešto da naručim od deda mraza u vezu vremena? :)
Obično se kuka dali da bude kiše ili da je ne bude...
E ja ću da kukam da bude magle jedno par dana ..

Ako živiš u selu gde je niskonaponska mreža i monofazna "struja", možeš da doprineseš da komšiji crke TV, wi-fi AP i slična osetljiva "elektronika"...
Izmi švajs aparat, odrvni amperažu na maksimum i igraj se sat-dva, prvo će "seckati" struja, onda će se povremeno gasiti komšijska elektronika, i na kraju će prestati da radi...
Ne pitaj me kako znam, provereno u praksi, je sve što ću dalje na tu temu kas'ti...

Strujna mreža nam je u full stanju jer imamo industrijsku zonu u neposrednoj blizini pa bi mi trebao neki zdravo besan švajs aparat koji bi trebao da izazove spadanje kaiša na Đerdapu kako bi se el.uređaji spržili.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh