Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Želje, čestitke i pozdravi otvoreni..
Dragi kolega Dukej, šta te je to konkretno zanimalo u vezi automatskih stanica ?
Mims, Lord Orgy... pe ne znam šta bih vam rekao. Jeste da ove godine Zrenjanin ništa ne maši, ali neka ozbiljna kiša/nevreme u Zrenjaninu u severozapadnoj struji ? Nešto mi ta kombinacija uopšte ne ide.
Sama ideja da u ovom zapadnom/severozapadnom strujanju kod pojedinih modela središte svega bude u delovima Vojvodine je onako, pa hajmo reći čudna. Iskustvo kaže da u takvom strujanju je najviše na udaru deo zemlje južno od Beograda, što i daje drugi ostatak modela. Ta varijanta je dakle verovatnija.
A uslova za nevreme ima ihahaj...
Kad je leti južna/jugozapadna struja glavnica beži zapadom Srbije, Donjim Podrinjem, Mačvom dalje ka delovima Vojvodine, dok u zapadnoj/severozapadnoj struji glavnica beži od Krupnja ka Valjevu, Milanovcu i dalje na istok/jugoistok. To nije nikakav rezultat proračuna modela, nego eto iskustveni zaključak, koji verujte se ostvari u preko 80-90% slučajeva.
Kome nije potrebna kiša sve šaljite kod mene u Padinu. Jeste da je žetva pšenice u toku ali kiša nam je preko potrebna, kukuruzi metliče a zemlja suva, lako ćemo mi pomeriti žetvu pšenice samo da nam dođe dobra kiša bez nepogoda.