Vremenske prilike u 2018-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Verujemo u tebe Kimi!Hvala ti na vremenu sto izdvojis sa nama u ovoj nasoj ,,depresiji,, oko padavina.

P.S. Ocitaj lekciju onom na meteo forumu clanu ZEC.:bravo:

Citajuci sta se pise na serbianmeteu izgleda da nece biti neke kise .Ostaje nada da je Kimi upravu, nadam se da je tako.

Ako ne padne nista u narednih 7-10 dana pa pa psenica i jecam. Ostaje nam da se nadamo da hoce. Ali me nesto prognoze ne ubedjuju da ide na dobro.
Sto je najsmesnije ogromna vecina povecala jecam i psenicu i druge ozime kulture zbog suse a postoji mogucnost da ista vise zajebe te ozime kulture a da kasnije za jare bude kakve takve kise.

E zato treba imati neki plan kultura i da usevi budu u nekom procentu rasporedjeni, i toga se pridržavati. A ne šta ove godine rodi, sledeće godine sejem to na većini površina, i obratno. Prošle godine jedino pšenica dobro rodila, pa onda jesenas svi udri pšenicu, a što manje kukuruza.
Kod mene je pšenica na 30% površina, na ostalih 70% ide kukuruz, suncokret i soja. Poštujem plodored, izuzev brda gde nekad posejem pšenicu na pšenicu baš zbog letnje suše i loše zemlje. Od 4 kulture jedna mora ubosti :osmeh:

Moj kraj je imao solidno kiše uoči prvog maja. Nadam se da će cela zemlja pokisnuti za Djurdjevdan.

Kako se sve odvija po vec uobicajenom scenariju. Slobodno mogu reci da ce biti prosecno vreme jer je ovo sad prosek. Ono nekad kad je padala kisa to je bilo iznad proseka.
Jedini reper za sve prognoze za moj kraj je ova komsiska intitucija http://meteo.hr/index.php , ostali svi zajedno da se skupe ne vrede ni 10 deo.
Mene samo interesuje ko ovim ostalima dozvoli da rede.

Ja verujem u ovo sto Kimi pise. Verujem jer mi je veliki interes da se ovo i desi. Sa druge strane, neke druge prognoze smanjuju padavine kod mene iz dana u dan.

I nema šta da se ukine ljudi narednih dana. Nema šta, sve je jasno ko dan. Od sutra, posebno subote u čitavoj zemlji pljuskovi sa grmljavinom bar do utorka,a verujem i duže. Najduže će čekati delovi Vojvodine ali generalno čitava zemlje je u igri. Normalno, kako ovo nisu padavine sa mora neće apsolutno svi dobiti onolko kolko priželjkuju (ravnomerno), ali hoće OGROMAN broj predela.

Yr.no je smanjio kolicinu padavina za nas, za Ponedeljak na 0 (NULA) lit. Mrka kapa! Mogu i sva auta oprati i brisace pustati od kombajna preko traktora i automobila do prosipanja kilograma soli po stolu i dvoristu, sve djabe!
Kise Nikad vise rece nas kolega!:osmeh:
Kimi prijatelju cekam do kraja dana jos jednom da mi kazes koliko ce odprilike lit. biti u ovoj suvoj vukojebini izmedju Vrsca i Panceva!
Preostalo mi jos oko 46 kj soje za setvu. Suva zemlja ko barut.:ppozdrav:

Nadamo se kisi, zemlja vec ispucala a tek je maj...
fa19cdb82c9776c3b758d54d6c8a1b60.jpg

Sent from my Lenovo K10a40 using Tapatalk

U Nisu 5 litara po m2... U selima istocno, severoistocno i severno od Nisa i preko 30 litara po m2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh