sale ratar
Član
U selu je pala dobra kiša i prema Srbobranu i Bečeju a tu nam je mali deo atara a ka Novom Sadu gde nam je 90% atara čisto sumnjam da je bilo ozbiljne kiše, možda oko sela a li će vidimo.Počeo i led malo sa kišom ali ništa strašno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prebacili 100-ku pre 15 minuta...
dukej@Početak Segedinca 85 litara. na Mlaki 110 litara.,curi voda preko Bečejskog puta kod Mlake s leve strane na desnu u Krivaju,auti jednog momenta nisu smeli preko toga...Pšenice u fullu povaljane naravno gde su bile dobre i bez regulatora,kukuruzi bolji isto su se patosirali prema zapadu,jezera u depresijama i dolovima,drva i granja po Segedincu kao da su briketirali,sve to do našeg salaša odprilike,posle već nije bilo takvog cirkusa...
Ni jedne kapi.Kao ukleti,za dva meseca 15-ak litara u par dana.Koliko vidim nece je ni biti do daljneg.Najave za neki datum i kako se priblizava oni ukinu najavu.Gledao sam juce kako kod komsija u Srbobranu pada,crnilo se iznad njih i moram priznati bio sam pomalo ljubomoran
Kod mene u dvorištu 42lit a na drugom kraju sela 33lit i kako ideš dublje u atar sve manje da od polovine prašina.
Do sada se nisi proslavio ,kao meteorolog.Meteorolog pokusaj II
Kao sto napisah ovog puta vise padavine Banatu i severnom delu Backe. Ali i jugozapadno od BG, dijagonalno do CG.
Sto se tice nas i srednjeg Banata ocekuju se lepe padavine, A u jednom momentu i mali potop... Bas na delu od Ki ka ZR...
Dok ce severni deo zemlje oko SU dobiti u vise navrata potope i to prave. preko 10cm kise...( htedoh napisati 20cm, ali mi to nesto mnogo)...
Dobro ce pasti i na potesu od Tise istocno, od Srbobrana Juzno ( ne hvata Srbobran), autoput zapadno i severno dobrih 100km i u Madjarskoj. Bice u celoj Vojvodini, od pon. pa u utorak krece ono momacki, noc na sredu i sreda, ali i u cetvrtak se nece dati...
SU sa okolinom drzite se, ko ne zna da priva ne se spremi i Topola, a i mi ostali.... Srecno nam bilo svima.