sova
Član
Nemam kisomjer.A koliko je palo kod tebe? S' oproštenjem
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nemam kisomjer.A koliko je palo kod tebe? S' oproštenjem
Dragi Peet, velika. To je jedina nada da apsolutno svi završe sa sušom izgleda.
Džabe što je ovih dana mestimično izrokalo i grada, i potopa... kao što videh podatak u okolini Leskovca je palo 120l po kvadratu u par dana. Prognoza o obilnim pljuskovima GFS-a je imala pravo, ali je to previše ostalo u brdsko planinskom delu zemlje, a tamo gde je najvažnije da padne, gde su njive i sve ostalo je ispalo mnogo šareno, prilično manje od očekivanja. Tako da svakako ne mogu biti zadovoljan onim što se u stvarnosti ostvarilo.
Oblaci će se sporo kretati i dolaziće mahom sa severa/severoistoka.
Prošle godine si pisao o suvom vremenu sa vetrom,to imamo mi sada ovde na severu,danas je smanjio brzinu vetar a juče katstrofa.Mi ovde nismo ni grmnjavinu culi a kamo li da pada.
Kimi aj druze kazi mi kolika je verovatnoca da se ostvari ova
prognoza, pogotovu od 12. O5. do 15.05? I da li ova oblacnost nam dolazi sa zapada, odnosno severo-zapada? Ako nam dolazi sa te strane jos nekako se mogu i ponadati padavinama, jer nase kise uglavnom dolaze iz tog pravca.
https://www.yr.no/place/Serbia/Other/Lokve/long.html
Kimi jel to vazi i za juznu bačku? Mi kišu nismo videli više od 40 dana :/
Takodje sa nestrpljenjem cekam odgovor za ovu nasu Saharu
Sve u svemu nekako si mi bio sigurniji da cemo pokisnuti ovde u proteklim danima nego sad.Dragi Peet, velika. Samo moramo da se nadamo da se taj prodor koji ide sa zapada, nakon što prođe Alpe i dođe do severa Italije i dalje zadrži iznad mora, da bi dobili one slojevite padavine odatle. To je jedina nada da apsolutno svi završe sa sušom izgleda. Strujnica će svakako postati jugozapadna, a to odgovara posebno severu Vojvodine koji je ovih dana ostao mahom suv.
Džabe što je ovih dana mestimično izrokalo i grada, i potopa... kao što videh podatak u okolini Leskovca je palo 120l po kvadratu u par dana. Prognoza o obilnim pljuskovima GFS-a je imala pravo, ali je to previše ostalo u brdsko planinskom delu zemlje, a tamo gde je najvažnije da padne, gde su njive i sve ostalo je ispalo mnogo šareno, prilično manje od očekivanja. Tako da svakako ne mogu biti zadovoljan onim što se u stvarnosti ostvarilo.
Dok to ne stigne, izuzev današnjeg dana, uslovi za pljuskove postojaće sve do kraja sedmice, ali opet je favorizovan razvoj usled orografije u brdsko-planinskom delu zemlje. Oblaci će se sporo kretati i dolaziće mahom sa severa/severoistoka.