Vremenske prilike u 2017-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja razumem ljude koji imaju mnogo zemlje pa moraju da krenu sa ranijom setvom ali mi sa 5-10 ha da posejemo samo da smo gotovi a posle đavo kriv.Već godinama ni ne razmišljam o setvi pre 20 aprila a na peskovitoj posle Đurđevdana.

Evo kolega ja vec 3 god osiguravam paradajz i mak prosle god mi zakaci grad i napravi stetu na paradajzu dosli iz osiguranja i gledaju ,slikaju i pita me kolko ja procenjujem daje steta ja kazem pa oko 20% in kaze realno si procenio a osiguro ga na 500,000din i priznali mi tih 20% pa ti vidi dal se isplati ili ne a da nisam osiguro nebi dobio nista a vezu u osiguranju nemam nikakvu no al svako zna svoju pricu no toje tema za drugu rubriku

Ja sam prosle godine osigurao u Triglav osiguranju psenicu, za nekih desetak dana od procene su mi isplatili odstetu od grada. :off_topic:

Ja sam prosle godine osigurao u Triglav osiguranju psenicu, za nekih desetak dana od procene su mi isplatili odstetu od grada. :off_topic:
I jesi bio zadovoljan sa njihovom procenom jel bila realna? A u sustini se radi pred procena i završna procena pošto u međuvremenu mogu stvari na terenu da se iskomplikuju tipa da se dese neke bolesti na oštećenim plodovima pa da prinos bude još manji. A uvek se desi da ako je na granici oko 5% oštećenja da se šteta prizna. Znaju u osiguranju da je poljoprivreda težak posao a i da bi osiguravajuće kuće imale što manje prigovora a samim tim i sledeće godine više osiguranika. Izvinjavam se što odgovaram u ovoj temi.

Evo najzad i hmzs izasao iz minusa za moj kraj.Izgleda da nece biti nekih jacih mrazeva.

BG i okolina od jutros rano do podneva sporadicno zasipano kisom, ledom, snegom... Temp. oko +1 jutros do +5 malopre...

Kakav su zaista impresivan događaj imali predeli Bosne... pa nije li mala stvar imati 28cm snega u ovo doba godine na nadmorskoj visini jednog Kragujevca, Kraljeva...

Dakle Donji Lug, BIH, 213m iznad nivoa mora:

IMG_5766.jpg

- - - - - - - - - -

Jaka vetrina sa severa briše po Vojvodini... on nam je i trebao, jer se tek sada glavnina hladnoće iza Alpa i Karpata progurala ka nama.

Čeka se sneg u većini nižih krajeva južno od Bg-a u predstojećoj noći.

Čeka se kolega Matić (ili ko ono beše) voli da napiše da je ladno ko u betonskom svinjcu. :svinja:

Ovaj vetar brije iznikle kukuruze samo tako malopre bio u obilazak,ima već slomljenih listova baš puno.

Kimi kakve su sanse za mraz u Vojvodini za subotu jutro?

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh