Vremenske prilike u 2017-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako je suva zemlja bez 20l nema da sastavi vlagu, a kad ne sastavi to mu dodje kao da nista nije ni bilo...Posle pljuska odem u basu, zagrebem prstom i svega 1cm mokro.

Znacice sad svaka litra kad uprzi na 35.
Koliko se da videti bice jako zanimlivo u narednom duzem periodu. Ni jedna jedina prognoza nije ni malo optimisticna. Mozda neke i preteruju malo sa temperaturom, ali 35 nam sigurno ne gine. To znaci da je realno +45 ma kako god se zvanicno merila temperatura.

Nema tu puno filozofije sa temperaturama što se tiče daljeg perioda...

Vidimo svi, zbog ovih vesti o požaru u Portugalu i Francuskoj, da je velika vrućina zagazila na taj jugozapad i deo zapada Evrope.

Ta toplota će se raširiti na ogroman deo Evrope u narednom periodu, dakle nećemo samo posledice dodatno osećati samo mi južno od Alpa već svi skroz gore do Balktika.

Ne treba sad praviti totalnu senzaciju zbog toga što idu vrućine, nije ni prvi ni poslednji put da upeče i krajem juna.... uostalom, neće to biti neke ekstremne vrućine, zasad se daje u najtoplijim danima između 33 i 35C, što je miljama daleko od bilo kakvih ekstremnih vrućina.

Da je sad pala lepa kisa, pa ajd i da se povucemo u kucu i pomolimo da usevi izdrze na toj vlagi u narednom periodu, a kada kisa ne padne ni malo kada je zemlja kao paukova mreza, a onda prognoza kaze da kise nece biti u narednom periodu....

Brankoviću koliko je napadalo kod nas juče u toku dana i u toku noći? Oko 22 i 23 h u Obrenovcu u nekoliko navrata bili dobri pljuskovi.

Kimi da li ta toplina može da prebaci preko Pirineja i Alpa i da dođe do nas? Jer jednom si objašnjavao da nekad oblaci s kišom to ne mogu pa zato mi ne dobijamo dobru kišu.

Ако ништа друго,бар је лепо видети овакву прогнозу!
6f28895ab9872b294eb89df20dfadecb.jpg

Da kisa i oblacno, a 35 stepeni.
Nadrljali smo ove godine, izgleda da ce biti gore nego 2012. Padavine se ni ne naziru, a temperatura 40.

Sad sam cackao fejs i naidjem na stranici 021.rs kazu u petak obilne padavine sa gradom... Cisto sumnjam da ce padati ali ajde... W2U kaze da nema kise i javljaju za petak 37c...bice pakao...

Ne-ne... Kise ni na mapi... Mozda kasno uvece sa subote na nedelju, ali 60% za 1mm kise lokalno... (za BG i okolinu) U prevodu, nema nista :)

Kimi ajde javi se i kazi nam sta se ocekuje u narednih 10 dana. Koje temp i da li ima izgleda za koju kisu

Ja pratim isto kao i Kiraj ovaj forum meterologa i ljudi kojih to zanima, i kako sam razumeo (ima dosta strucnih izraza koji ne znam sta znace) slabi su izgledi da ce nesto biti do kraja meseca. A rano je gledati za dalje ali generalno ne pise se dobro. Pa videcemo, ako nam vec nema kise bar ne mora da budu tropske noci, ali bi kisa svakako legla

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh