Vremenske prilike u 2016-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tombica, Jjovica- kolega Vladimir vam je lepo napisao, dakle verovatno sredinom nedelje opet slede padavine.

- - - - - - - - - -

Kod mene noćas blizu 5l. Nenajavljene. Večeras je najavljena, oko 10l. Kako bi bilo dobro da sad omane prognoza...

To nije moguće, iz prostog razloga što je ta padavinska oblačnost u sklopu prostranog hladnog fronta..... taman će padavinama goditi i slabljenje košave, te okretanje na severac koje je i tipično za spomenuti hladni front.

Lepo se to ovde vidi:

Rtavn184.gif

Znam Kimi, video sam šta je Joe napisao kod vas na forumu. Samo bih voleo da ne padne. Al' mnogo šta bih ja voleo pa ne bude... :osmeh:

Ova kiša ko budali šamar za pšenicu,koju sam posejao pre neki dan,nažalost dosta ljudi nije stiglo ni da pripremi zemljište za setvu.

Samo pada I pada. Ne staje čitav dan.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

I kod mene pljusnula kiša, i još uvek pada, razvedravanje tek sutra ujutru...
Imam posejan tritikal, već je nikao, ali ko što kolege rekoše, gomila sveta nije ni kukuruz skinula, a kamoli posejala jesenje kulture...
Par dana lepog, štaviše i toplog vremena, u narednu Sredu jače naoblačenje sa dosta kiše, a po nekim dugoročnim prognozama, posle toga (najzad) sledi neko stabilnije vreme...

Meni je vazno da samo uglavim psenicu u zemlju u oktobru jer u novembru vise ne sejem.A kukuruz neka ceka:osmeh:

Kod nas je ceo dan nesto pokusavala da pada i veceras se prosula.

Kod mene od 17h do maloprije totalni potop. Znači nije kilava jesenja kiša već pravi pljusak, ladno 3 sata bez pauze. Ko nije obrao kukuruz ima solidno da se načeka uzmemo li u obzir da se novo pogoršanje očekuje već u srijedu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh