Vremenske prilike u 2016-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
''i led se prospe pred zetvu a led je led a red je red''!Balasevic.Kod nas takodje se kaze grad,manje led. Jutros kod mene umereno oblacno nema kise a nema nesto ni sunca.Temperatura+8.

Sta se desilo sa ovom azdajom od oblaka ? Ja sam to gledao iz Bele Crkve, strasno se crnilo,
otprilike pravac Zagajica , Portporanj je ovo doslo i istreslo se po ulicama Vrsca.
AKo gresim da nije Uljma i B. Karlovac ? Kako su oni prosli ?
Kod nas oko 16h skupljalo se nekoliko sa svih strana , samo kisica, ali glavno nas je kacilo
iz pravca Dunava, i islo ka Rumuniji. Uz kirurinu sitan gradic kao psenica ali jako kratko u par navrata
na 2 sekunde i na 8 sekunde trajanja.

Sta se desilo sa ovom azdajom od oblaka ? Ja sam to gledao iz Bele Crkve, strasno se crnilo,
otprilike pravac Zagajica , Portporanj je ovo doslo i istreslo se po ulicama Vrsca.
AKo gresim da nije Uljma i B. Karlovac ? Kako su oni prosli ?
Kod nas oko 16h skupljalo se nekoliko sa svih strana , samo kisica, ali glavno nas je kacilo
iz pravca Dunava, i islo ka Rumuniji. Uz kirurinu sitan gradic kao psenica ali jako kratko u par navrata
na 2 sekunde i na 8 sekunde trajanja.
Preko nas je preleteo istresao 5-6 l kiše u nekoliko minuta,bez leda otišao ka Vršcu .Bio sam kasnije u B.karlovcu ,tamo nije bilo leda pre će biti da se istresao u VŠ ritovima ili tamo severo-istočno od VŠ .Bar po slici što je stavio Kimi bi rekao da je na na izlasku iz VŠ prema Vatinu.

Logika mi govori da kazem led jer moje oci vide led, a ne grad, mada nekako taj grad najvise pada po selu i njegovom ataru pa i tu ima neke logike :osmeh:

Za ljubitelje ekstrema, maksimalne temperature u ponedeljak u zapadnim i centralnim delovima zemlje i 15 stepeni ispod proseka:

Rtavn6017.gif

Uh, baš je teško bilo šta reći Paore. Kao što neke kolege rekoše pre neki dan, ne postoji nikakva povezanost maja sa letom , pa da se nešto nasluti.

Zatim, isto što zbunjuje jeste razlika između npr. accuweather-ovog viđenja i viđenja CFS modela, kojeg kačih za ove prolećne mesece. Dok Ameri vele da će biti toplo i suvo, CFS kaže relativno normalno, uz nešto više padavina. Čim na tako dalek period ima nesloge, da jedan vuče vamo a drugi tamo, ne vredi to ništa uzdati se u to.
Bitno je za tako dalek period da svi imaju slično razmišljanje, jer to onda ima neku "težinu".

Mislim ,razlika između accu i cfs-a spomenutih u viđenju deluje mala, to su alpi i njihova barijera, koja dok jednog postoji, kod drugog ne. Za njih je to (modele) mala stvar, ali je za nas presudna.

Logika mi govori da kazem led jer moje oci vide led, a ne grad, mada nekako taj grad najvise pada po selu i njegovom ataru pa i tu ima neke logike :osmeh:
Kod nas je led ili krupa kako kazu stariji. Rados Bajic je imao monodramu sa 1000 izvodjenja koja se zove Led. Po njoj je snimio i film i seriju koja je isla na RTS. Govori o zivotu na selu i neprilikama koje je doneo led odnosno grad, a Rados je covek iz naroda poznaje te stvari.

Juce provala oblaka, pa evo opet sad i pitanje dokle vise, a kad bude trebala nece je biti ni od korova.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Kad smo kod košenja, ima najava da će od utorka do nedelje kao biti bez padavina, Kimi da li i ti misliš tako ?
Mada će morati da se kosi pa kako bude jer je dosta poleglo, počela da žuti odozdo...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh