Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po nekim prognozama,ocekuje se cak 70 l u nedelju i ponedeljak...

Meni bas nesto topla noc.Izadjem da vidim kad 21c.
Danas i ako je bilo 36 to definitivno nije ni slicno julskim 36 . Ja citav dan se verao po kombajnu ,vario i brusio i nisam se opekao o lim kao u julu.
Radnici kod mene radili duvan i brali do 2h. i nisu se zalili ,a u julu su neki padali i u nesvest.
Mozda je vazduh 36 ali zvezda ne bije kao letos .Nije isti ugao a i ikntenzitet zracenja.

Kod mene danas u 13h izmjereno 41 stepen u hladu.sad sam dosao sa posla i slikao termometar,trenutno je samo nesto vise od 39. stavicu sliku veceras.za ovo doba godine stvarno previse.pride puse vreo vjetar.uzas zivi.

Poslato sa Samsung Galaxy

Modeli smanjili količinu padavina u odnosu na jutrošnji izveštaj.Trenutno nije ne ophodna.2-3 nedelje da svi skinemo useve,pripremimo za setvu pa neka onda pada ako joj se pada.

Evo,tek danas je dostignuta apsolutna maksimalna temperatura ovog leta-u Valjevu i Loznici danas 39 stepeni !

Temperatura je trenutno nekih 12-13 stepeni viša na visini nego što bi trebalo po proseku,što je zaista "žestok" ekstrem !Sutra slično,a u subotu temperatura u laganom padu.

Isprva u subotu uveče i na nedelju u Vojvodini predfrontalni pljuskovi sa grmljavinom,a u nedelju i konkretniji razvoji i pljuskovi u čitavoj zemlji.Moguće su i nepogode,pa i superćelije.U ponedeljak već drastično svežije.

- - - - - - - - - -

prec0672.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh