Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Komšija jel padala preko Morave? Kod nas krenula oko 00:30 i padala a dokle...
Sad je subjektivno hladno (zbog promene T) i oblačno. Spasilo me današnjeg planiranog zalivanja.
Padala nocas i jedan dobar pljusak jutros,neznam koja je litraza ali u kolica ima oko 2 prsta taloga vode.Videcu danas kod burazera na kisomeru koliko je tacno.

Kod mene je u noći petak na subotu palo 4l, tokom subote još 1l, i konačno noćas još 16l - što je ukupno 21l za ova dva dana.

MOMO, loše da gore ne može biti, ne ponovilo se ...
ququ.gif

Za sledeću godinu videćemo, Bože zdravlja pa da za sve bude dobra ...
kolo.gif
...

Jako zanimljiva situacija za četvrtak....zapravo počinje od utorka,na neobičnom mestu.Rađa se na severu Afrike jaka oblačnost,koja će se otisnuti kasnije u Sredozemlje,te dalje jačati na račun pregrejanog mora.

Ovako nešto bi u Tihom okeanu ili Atlantiku na istim geografskim širinama bilo klasifikovano kao tropska oluja ili uragan....mi najbliže što ga možemo nazvati je kao neka vantropska oluja (mediccane)
Jako,jako zanimljivo sa meteorološke strane,ali i veoma opasno (!!) jer taj sistem prelazeći iz Afrike sredozemljem ka jugu Balkana može pokupiti enormnu količinu padavina,što ove karte i pokazuju.

Utorak uveče na sredu,nastanak na severu Tunisa i Libije:

rtavn364.gif

Sreda uveče na četvrtak,dalje jačanje u Sredozemlju:

rtavn604-3.gif

Četvrtak,strahovit sistem,pogledajte samo ovu padavinsku bombu !

rgem843.gif

Gde će ovo čudo u četvrtak i petak završiti ostaje pitanje još uvek.:osmeh: Jako je teško predvideti,baš kao i tačno mesto gde uragan gađa u SAD.Svakako se hoće kretati ka Balkanu,a koji će deo i koliko opajdariti videćemo svega nekoliko sati pred početak akcije...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh