Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gori nebo a kuva se zemlja.Danas vrlo neprijatnih 37 koji u kombinaciji sa vlagom prave najgoru mogucu kombinaciju.

Poslato sa Samsung Galaxy

Ja sam posle proslog zahladjenja rekao da je gotovo sa ovim cudom.Cak sam u drustvu rekao CIK DA BUDE POSLE PREOBRAZENJA 35C. Kad evo opet.
Mada meni je licno prvi talas bio puno tezi od ovog zadnjeg.Ovo mi dodje kao sala naspram onoga.Dali jee kraci dan dali je ukupna suma temp. u 24h. manja..
Po meni nije ni slicno.

Stvar je u tome što smo se privikli . Najgore se podnose vrućine početkom juna isto ko što je gore u novembru oko nule nego poslije Božića i minus 15.

Nadam se da će ovaj mesec potrefiti.

novisad_30.gif

15 часова:Булевар Зорана Ђинђића 12в(тржни центар)унутрашња страна улице:у хладу 40,на сунцу 53,гелендер на сунцу је врео, 67 степени.
16.50 часова:станица код Хајата, 41 у шпанском трамвају ,на немачком мосту 38,код БАСА 39,у Карађорђевој 40,код главне железничке станице 41степен.
На семафор сату на пошти 6 писало је 34 степени(ваљда да се не узбудимо превише).Испред улаза у железничку станицу је паркирана цистерна с пијаћом водом и лепо се види како просута вода испарава са врелог асфалта.

Oboren rekord , najviša temperatura ikad izmjerena u septembru . Što mi uvjek neke rekorde obaramo , radije bi volio pa postanemo "dosadna zemlja .

Da nam bude dosadno kao u Svajcarskoj, ili Danskoj i Norveškoj ?
Od danas kažu prijatnije i svakim danom sve hladnije sa povećanom sansom za kišu u subotu i nedelju.

Cekamo Subotu, za sada je dosta dobra situacija nadam se da ce pasti ovaj put svuda.nisam hteo da pisem ovih dana jer nije imalo sta da se pise,cini mi se da je ovaj tropski talas bio tezi nego u julu i avgustu,jedva smo preziveli.evo malo padavinskih karti.
Rtavn844.gif
Rtavn904.gif
z3_precipitation_084.png

Povoljno strujanje valjda ce pasti bar 30mm. ocekuju nas i nepogode svakako mestimicno.

- - - - - - - - - -

z3_dls_090.png

Bice jako smicanje sta ce se izroditi videcemo,Kimi ce to najbolje objasniti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh