Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ zeljkoo
Bilo bi dobro da padne, da se mi malo saberemo :)

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Jake oluje sa Alpa ušle u Mađarsku,dva maksimalna odraza !

bradar-5.gif

Maksimalan odraz i u Međimurju:

radar-3.gif

Evo konačno i tog vetra koji donosi zahlađenje,za samo desetak minuta temperatura pala za 6 stepeni.Još da nas zakači obećana kiša i eto veselja.

Valjda su svi preziveli danasnji dan.
Dosao vetar i do mene. Ne vidi se 100 metar u daljinu koliko je prasine digao.

Poslednja izmena:
Шта сте се уплашили од мало врућине.Било је тога и пре.Јесте,људи су тада мало оштрије спомињали Творца и питали се шта су згрешили али су знали да сем истресања једа и беса ништа више не могу.
У данашње време техника може да донекле предвиди небеска дешавања и упозори на наилазеће непогоде.Мало је тога што можемо да предузмемо у одбрану на пример да покушамо да разбијамо градоносне облаке с различитим успехом, ветруштине,нагла колебања температуре,касне мразеве који нам оберу воће а ми неспремни штедимо тамо где се не сме,не користимо мреже за засену и против градне мреже у довољној мери...И таква наопака штедња нам често редовно доноси"корист" јер смо паметнији од других.
Такође,толико смо осиромашили проценат хумуса у тлу да само мала суша за нас може представљати катастрофу а не би смело да је само мало мудрости и хтења да се уради оно што је неопходно.
Ма,само се једим.

quote_icon.png
Citiram: nesko2563

Lako je zimi, prdneš pa se ugreješ .
Јес вала ако си у канцеларији...
---------------------------------------------------------------------------------------------------
- Opasno je i u smartu takođe - ...:osmeh:...

http://4.bp.blogspot.com/-zirRJMsRzsU/UM2QCbbnflI/AAAAAAAAK5E/PTDUMS3iADU/s1600/vl-funny-003520.jpg
-------------------------------------------- ...sorry ...:off_topic: ... -------------------------------

Danas je bilo max možda negde oko 33-34 stepena, subjektivno dosta više ... U mom kraju jesu bile velike vrućine ovih dana, ali po nekoliko stepeni niže temperature nego u ostalim delovima zemlje. Brdsko planinski kraj ipak daje dosta sveže i noći. Za dalje videćemo, trenutno nema vidljivih promena ...

Poslednja izmena:
Važno je i da malo zahladni.Još bolje bi bilo da svuda padne neka lepša količina kiše.Nije džabe stara izreka da nema kukuruza dok pšenica ne pokisne.

U Apatinu naoblačenje i temperatura se spustila solidno. Duva neki vetar svežiji, verovatno je severac, sad ima nekih oblaka, ali videćemo da li će pasti nešto u narednih sat i po ili dva.

Шта сте се уплашили од мало врућине.Било је тога и пре.Јесте,људи су тада мало оштрије спомињали Творца и питали се шта су згрешили али су знали да сем истресања једа и беса ништа више не могу.
У данашње време техника може да донекле предвиди небеска дешавања и упозори на наилазеће непогоде.Мало је тога што можемо да предузмемо у одбрану на пример да покушамо да разбијамо градоносне облаке с различитим успехом, ветруштине,нагла колебања температуре,касне мразеве који нам оберу воће а ми неспремни штедимо тамо где се не сме,не користимо мреже за засену и против градне мреже у довољној мери...И таква наопака штедња нам често редовно доноси"корист" јер смо паметнији од других.
Такође,толико смо осиромашили проценат хумуса у тлу да само мала суша за нас може представљати катастрофу а не би смело да је само мало мудрости и хтења да се уради оно што је неопходно.
Ма,само се једим.
Jedim se i ja, i mnogi... ali smo ipak manjina. Svaka ti je na mestu, Deda Lalo!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh