Vremenske prilike u 2014-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kimi kakva se situacija predvidja za nas kraj

Juros radio S slusam u traktoru i kazu : Sutra u severo zapadnom delu srbije bice kise
Posle podne oko 4 isto radio S : Sutra u celoj Srbiji promenjivo sa kisom
Tamo negde oko 7 kad sam dosao kuci na vestima kazu bice kise samo u juznim krajevima...
Sutra ujutro opet kad budem slusao radio bice : Danas je pred nama lep i suncan dan.

Predvidja se susa dok ne postanemo Sahara,u drugo vise ne verujem,jedino da bude potop ili da gledam ovaj najnoviji film,Noje.

- - - - - - - - - -

Juros radio S slusam u traktoru i kazu : Sutra u severo zapadnom delu srbije bice kise
Posle podne oko 4 isto radio S : Sutra u celoj Srbiji promenjivo sa kisom
Tamo negde oko 7 kad sam dosao kuci na vestima kazu bice kise samo u juznim krajevima...
Sutra ujutro opet kad budem slusao radio bice : Danas je pred nama lep i suncan dan.
Upravo o tome ja i pricam godinu dana u nazad...

Ama pustite vi te prognoze na radiju i sa žnjafsga novina,stranica i portala.Ko zna ko to piše i odakle im takvo nešto.

Što se tiče Vojvodine,slabo je to.Eventualno jug Srem i Banata mestimično 5-6 litara i to je to.

Ljudi šta ćemo,vreme je takvo kakvo je.Nakon kišne 2009 i 2010 na red dođoše i 2 sušne,pa je i ova za veći deo zemlje u tom redu..

Ja se trudim da budem što objektivniji,bila prognoza loša ili ne.

Ako baš nekog interesuje,za Beograd,pošto tu postoje najduža merenja...više je kišnih nego sušnih godina do danas.

Da ne gnjavimo više,front stigao do severa Hrvatske uz jake i olujne vetrove.

Ma ja ne verujem vise nikome kad osetim da me boli ruka ova leva sto sam lomio znaci da ce biti kise a sad ne osecam nista... Ovo sa radia mu vise dodje kao neki vic, hteo sam da ih zovem i da kazem da se vise odluce kakvo ce vreme da bude da znam kako da se obucem :osmeh: Sale malo na kraj radnog dana nije na odmet:ppozdrav:

To je zato što ljudsko telo reaguje na promenu vazdušnog pritiska,ali i na promene relativne vlažnosti.

Ali promena (pad) vazdušnog pritiska NE ZNAČI i padavine.

Čak štaviše sutra ćemo imati porast pritiska a biće padavina u većem delu zemlje.

Pitate se kako to ?Haa,atmosfera je čudo od kuhinje sa 100 začina :sjasi:

Значи,ово је подручје од неколико стотина км удаљености и имамо тоталну кишу у Босни и Хрватској и тоталну сушу у Србији,нарочито на југу.Ово са прогнозом ја сам огорчен,не са радиом већ нпр РХМЗ,прогноза за 5 дана казе биће кисе и то тотална киша од 3 дана трајања,како се прогнозирано време ближи све се прогноза мења и кад дође дан они кажу очекује се разведравање и ја тад већ почињем да размишљам да ударим ТВ а и монитор неће боље проћи,једном.Све ми се је живо посушило и само још ми лажи у вези прогнозе требају.

Ja ne znam zasto vocari gde ima sistem kap ko kap i obilje vode kao kod nas u Juznom Banatu
proizvodjaci slabo pale pumpe za navodnjavanje ? Ja od juce popodne i danas kroz kap kap
pustio 50L po stablu ili m2 duznom. U toku je pun cvet u jabucarima.

Kimi Juzni Banat otprilike koliko dobija i kada,imam neka posla u polju danas pa da znam kako da se orijentisem...Dodjem ti pice kad se budemo videli :)

Jug Banata će rubno zakačiti par mm i to je to,negde tako nakon podneva.Mestimično rekoh tako do 4-5mm,većinom ipak svega 2-3mm.

Dobar padavinski sistem je u Bosni ali putanja mu je kao što su i modeli najavili najpogodnija za krajeve na severu do Kraljeva i istočno do Kopaonika.

A mi na jugoistoku,Kimi?Hoce li konacno biti nekog k...a,ili da igramo dodole?Svi najavljuju za poslepodne padavine,ali to su rekli i za prosli put,pa nista.Uvek kada cujem prognozu setim se legendarnih Maratonaca,sa legendom Zoranom Radmilovicem i njegovim vanvremenskim replikama...

Kod nas sledeca kisa koja padne, ako padne, bice ili u vidu provale oblaka ili ce oped biti kao i danas 2-3 kapi. Normalnih padavina nema vec duzi niz godina, mozda cak i 4 cele. Uzrok tome smevemu moze biti ko zna sta, mozda ljudska ruka, a mozda prosto priroda i ciklicno smenjivanje vremena.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh