Vremenske prilike u 2014-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U nedelju u centralnim delovima zemlje ledeno,temperatura oko 4-5°C uz jak vetar,posebno u košavskom području koji će dodatno spustiti osećaj hladnoće.

Sneg mestimično već iznad 400m nv.

Za to je kriv prodor sa severoistoka Evrope,koji nije baš karakterističan za ovo doba godine.

@Kimi
Može li ta nesreća da prouzrokuje prizemne mrazeve u slučaju vedih noći? Krompir je već izbacio periskope, neće mu prijati hladan tuš. Koliko bi to sve potrajalo po tvojoj slobodnoj proceni? Sad sam već i dosadan, ali i to je jedna od osobina dobrog komšije.:cao:

U nedelju u centralnim delovima zemlje ledeno,temperatura oko 4-5°C uz jak vetar,posebno u košavskom području koji će dodatno spustiti osećaj hladnoće.

Sneg mestimično već iznad 400m nv.

Za to je kriv prodor sa severoistoka Evrope,koji nije baš karakterističan za ovo doba godine.
Prvoaprilska sala ili zbilja?

SUnčano,toplo,satelit otkriva vedrinu na kontinentu dok paorpaor-ova kiša nastavlja da pada po Sredozemnom moru:

image.jpg

@komšija iz Stubla

Pa postojaće uslovi za slabe mrazeve u slučaju vedrih noći....

Snegić će padati u nedelju u planinana ali ne tako nisko kao što se na prvu loptu činilo (tek iznad 1100m).

Nadire dosta predfrontalne oblačnostisa jugozapada.

Biće sutra lokalno dobrih padavina,bez brige.

Za moj kraj znam da će biti opet biti veselo...

Odbrana od grada koja inače počinje 15-og aprila ove godine definitivno neće početi tada.Raketa će biti najmanje do sada,svega 2-3 po stanici...a stanicama u zapadnoj,jugozapadnoj i centralnoj Srbiji (Užice,Valjevo,Bešnjaja(Kragujevac),Bukulja) koje najčešće i imaju gradonosnu oblačnost bi trebalo makar 7-8 po stanici...

Poslednja izmena:
Na weathertoumbrella za Vrsac stavili milimalne padavine za narednih nekoliko dana, da li da se nadamo nekoj kisi i predahu ili ne? Sve mi lici da cemo proci bez padavina

Odbrana od grada koja inače počinje 15-og aprila ove godine definitivno neće početi tada.Raketa će biti najmanje do sada,svega 2-3 po stanici...a stanicama u zapadnoj,jugozapadnoj i centralnoj Srbiji (Užice,Valjevo,Bešnjaja(Kragujevac),Bukulja) koje najčešće i imaju gradonosnu oblačnost bi trebalo makar 7-8 po stanici...

Neka je procena da za koliko toliko uspešnu odbranu od grada treba bar 10 raketa po stanici. Država je dala po 2-3. Naša opština je onda od sredstava od zakupa državne zemlje (onaj deo koji pripada opštini i koji mora da se vrati u poljoprivredu) dokupila za svaku stanicu u našoj opštini još raketa tako da po stanici bude tih potrebnih 10 raketa. Onda je država to čula i došla i pokupila one svoje 2-3 rakete po stanici. Svašta - kao da mi nismo u ovoj državi i kao da se i od naših novaca nisu finansirale te 2-3 rakete po stanici.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh