Vremenske prilike u 2014-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po ovoj prognozi nece vise biti ni minusa...tj mraza.Daj Boze,steta bi bila velika za voce pogotovo...mada i sec.repa se ranije seje i velik je rizik!

Ja ne bih bio tako optimističan...

Već sutra ujutru će i niži predeli pojedini osvanuti pod par cm snega,a neke voćke već maltene procvetale..

Onda tu je period utorak-subota.Danju će biti prijatno uz pojačan vetar,ali će vlaga biti niska pa će temperature noću svakako padati u minus,posebno u centralnoj i južnoj Srbiji.

A ni za neki dalji period kao tendenciju nema dobih vesti.Veće su šanse da udari zima nego da se upostavi duže prijatno toplo vreme.

Ja ne bih bio tako optimističan...

Već sutra ujutru će i niži predeli pojedini osvanuti pod par cm snega,a neke voćke već maltene procvetale..

Onda tu je period utorak-subota.Danju će biti prijatno uz pojačan vetar,ali će vlaga biti niska pa će temperature noću svakako padati u minus,posebno u centralnoj i južnoj Srbiji.

A ni za neki dalji period kao tendenciju nema dobih vesti.Veće su šanse da udari zima nego da se upostavi duže prijatno toplo vreme.
A padavine za ovaj nas kraj?

Pojačava po malo komšo,slaba do umerena.Zasad kiša a kasnije tokom noći verovatno i sneg.

Koliko je bilo kiše juče i do jutros u Stublu,on je baš bio granica jačih padavina,koje su bile mrvicu istočnije ?

5 stepeni,čeka se košava i dodatni pad temperature.

@coci064

Neće biti padavina gore u narednih 6-7 dana.

@Kimi
Nije se pojačalo malo nego je bio pljusak samo takav. Nemam podatak za količinu padavina jer mi je kuče oborilo kišomer. Moje selo je stalno na nekoj granici.

Opet reljef komšo bio presudan.Padavine su opet morale preko Gledića,ali ovot puta sa Gledića na Goč jer je strujanje severoistočno,dok je prošlih puta bilo sa Goča na Gledić u jugozapadnoj struji.

Taj tesnac između Gledića i Goča dobija više padavina nego zapadna (Kraljevo) a pogotovo više nego li istočna okolina (Trstenik,Kruševac).Banjski prosek od skoro pa 900 litara godišnje itekako to pokazuje.

Taj naš južni deo Gledića je itekako specifičan,jer je i meta za izuzetno jake gradonosne oblake leti.

Bila je i ovde prolazno pljusak,sada opet oslabilo na slabu kišu.

Za Apatin je isto, juče ujutru je malo bilo neke kišice, ali ostatk dana je bio lep, a i za danas deluje da će tako biti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh