Vremenske prilike u 2014-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po radarskim slikama da se zakljuciti da je u Dalmaciji i Hercegovini trenutno pravo "veselje" a sutra bi centralni dijelovi BiH mogli da nagrabuse. Kad se uzme u obzir da sve rijeke sa tog podrucja idu prema Savi preko podrucja gdje su nasipi uništeni (Doboj npr) moglo bi doći do velike nevolje narednih dana.

Ako ovako nastavi ima da izvlacimo prikolie iz atara sa dva traktora. Danas novih 5 litara. Sva sreca pa je kod nas relativno malo kise palo u proteklih mesec dana i sto su temperature dosta visoke.

Ako ovako nastavi ima da izvlacimo prikolie iz atara sa dva traktora. Danas novih 5 litara. Sva sreca pa je kod nas relativno malo kise palo u proteklih mesec dana i sto su temperature dosta visoke.

Komsija kod nas u protekla dva dana preko 35 litara kise svaka kap nas dohvati nemoze se ni sejati repica ni vrsiti ,bice dobro ako i dva traktora izvlace kod nas prikolice samo da nebude dva ali sa pola prikolice kako je krenulo

Ma sve je ovo samo zagrevanje pred pravi potop koji predstoji.Ciklon je jos uvek zapadnije i kaci nas tek rubom,a tu je i kosava koja ga malo davi.

Kad se ciklon u predstojecim dana bude izmestio malo istocnije i nametnuo slaba severozapadna strujanja tek ce sa nebesa da krene da lije..

..sreca pa se ipak vidi svetlo na kraju rinela sredinom iduce sedmice (neko me je pitao za to,da ne citiram sad) kad bi vrene moglo malo da se smiri.

Dosta njenih pritoka,pa i sama reka Sava ce izliti zapadnije.

Kimi gledam gfs i cini mi se da je malo umanjio padavine za nase krajeve cak i neko sunce najavljuje. Vidi se ogromna vlazna masa zapadnije, a i dhmz hr prognozira najmanje padavina za istok slavonije. Zaista, komsijska, meteo sluzba je izuzetno pouzdana i ja se uglavnom oslanjam na njih i na tebe.

Kod nas sinoc i veceras palo par kapi,danas preko dana uz kosavu temperatura prava letnja
img201409111416221.jpg

Kod mene je noćas palo još malo kiše tako da je bilans za jučerašnji dan 10l.

Zasto nebi bilo "Tresla se gora ,rodio se mis" .Kad je prosle tri god moglo biti 50 puta da od najavljivane silnih padavina padnu samo dvije kapi ,neka bude makar jednom ove godine . Kod mene za sada samo malo paduckala.

Kod nas kao po redu voznje predvece oko poa 8 pljusak sa grmljavinom i to juce i prekjuce sve zajedno laganih 45 litara.
Da popizdis nista drugo....

За протекла два дана 5+5л. Јуче се после првих 5 литара још мало и радило у атару али данас после још пет литара изгледа да не. Буде и сунца преко дана а ноћу киша, у наредних пар дана колико видим ни сунца нећемо имати.

I ja sam mislio . Prije 15 minuta bilo suvo , a sad sve pliva . Zar može tolko da padne za tako kratko vrijeme , kao pod pritiskom.Upravo sam pod rozom flekom na radaru.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh