Vremenske prilike u 2013 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovakva jezera su i kod mene samo sto je zito u njima e sad koliko ce izdrzati... bar da sam nekasd u tim parcelama vidjao vodu pa da znam koliko joj treba da se povuce

kisa pada,pocela je juce u 4 sata i ne prestaje,sad pada lagano.....grad nas je obisao ovog puta ali sto je najcrnje protivgradne stanice imaju po 1 ili 2 rakete,zalosno.

Ovo je proslo kako je proslo, mene sad brine kukuruz posto mi je u petom listu, spremao sam se prskati od utorka a dosad sam izmerio 40l/m2 a najavljuju jos padavina, mekano je nenormalno.
img3979.jpg

potuko led sunc 2 lista do mojega zito vise parcela polomilo stabljike klas visi naopako prema cantaviru trebalo je jos malo da pada led kad je vec poceo da istarupira ovako stabljika osta i nju jos tarupirati treba joj kad umrem pa odem gore nekome cu ja kevu...
da se goni u p.m. joooooj:zli:::jako_besan::

Juce 17 Litara,na srecu sve padalo mirno.

Sad nesto ramisljam,tamo gde je led potukao prijaviti stetu osiguravajucem drustvu,posle poravnati i posejati neke veoma rane hibride(kukuruz,suncokret ono sto je bilo prethodno) mozda bi se spasilo sto se spasiti moze ?

Sinoc vrlo malo kanulo,mozda na srecu jer nas je nevreme zaobislo.Protivgradne rakete su prstale u vise navrata.Kada vidim kako su pojedini krajevi stradali,bogami bas zalosno.Na svu muku ti se jos nadoveze nevreme i sve ode u bozju mater...Kimi rece za moj kraj za danas popodne padavine...samo da ne bude nepogoda...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh