Vremenske prilike u 2013 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
У Сурчину скоро ништа, а у околини од 3-5 литара.

Potpuno vas razumem sve.Na kraju se sve ovo svodi na:''tresla se gora,rodio se miš''.

Danas i sutra pljuskovi će se držati planinskih krajeva uglavnom.Ono što je najgore je to da su pljuskovi u ponedeljak i utorak pod znakom pitanja za dobar deo Vojvodine i istoka Srbije,jer će biti košave.Sa druge strane,na zapadu,jugozapadu i verovatno u centralnim i južnim krajevima show.

Tamo za 6-7 dana je u najavi hladan front sa severa Evrope,i ono što je posebno bitno je da bi kao takav doneo jesenju kišu svim predelima,bez lokalnih padavina.

ako nas zaobidje u ponedeljak bice veselo,meni licno ova kratkotrjna susa je skoro prepolovila rod psenice koja je bila veoma dobra a prvo ju je voda davila,padala je svaki dana a sada je tu na njivi tvrdo kao na betonu i psenica ima velikih problema.nemogu da verujem sta nam vreme radi

ako nas zaobidje u ponedeljak bice veselo,meni licno ova kratkotrjna susa je skoro prepolovila rod psenice koja je bila veoma dobra a prvo ju je voda davila,padala je svaki dana a sada je tu na njivi tvrdo kao na betonu i psenica ima velikih problema.nemogu da verujem sta nam vreme radi

Cini ti se,nije jos nista strasno.Beton je u povrsinskom sloju zato sto je naglo na kisan dosao susan period.Dole ima jos sasvim dovoljno vlage.

Kisa jeste potrebna,ali nema smisla govoriti jos o nekoj susi.

Cini ti se,nije jos nista strasno.Beton je u povrsinskom sloju zato sto je naglo na kisan dosao susan period.Dole ima jos sasvim dovoljno vlage.

Kisa jeste potrebna,ali nema smisla govoriti jos o nekoj susi.
u pravu si sto se vlage tice ima je vec posle 10cm koliko hoces ali meni na mojim parcelama pod psenicom situacija nije dobra,psenica je potpuno prestala da radi,listovi su podgoreli narocito tamo gde se voda nesto vise zadrzavala u onom kisnom periodu,ovo je prva godina u poslednjih deset da mi psenica nije na nivou jer uvek je bila dobra,ova godina je specificna sa mnogo padavina u kratkom vremenskom roku i sa ekstremnom temperaturom u aprilu mesecu to jos nisam zapamtio,valjda ce nas bog pogledati u ponedeljak i utorak netreba mnogo kise ali ipak treba.

- - - - - - - - - -

e ovo je prava letnja kisa.

za vladimira 92...jeli onaj saobracajni znak, desni, na sred puta, ili na ivici trotoara...i sta on oznacava ,ako se desno izlazi iz kruznog toka...izvinite za skretanje sa teme...malo sam ljubomoran na nis...

Tacno tako, bas je ogromna razlika izmedju setve tih prvih dana kad se moglo u njive i kasnije. Stoji seme u zemlji i ceka vlagu, niklo je sta je moglo.

Bice kise,kod nas duvandjije pocele da rasadjuju duvan,a od kad znam za sebe cim oni krenu za neki dan i kisa pada.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh