Vremenske prilike u 2013 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
trenutno je 7*C oblačno s povremenom sitnom kišom, tokom noći je palno nekih 6 do 7 litara kiše

Loše prognoze potpuno .Stalno kipša i sneg + hladno_Ostaće mi pšenica nepoprskana protiv korova i neprihranjena.

Da , ja u neke njive nevjerujem prije pola maja da ću moći ući , ako i tada .
Sreća neposija dosta pšenice . Ukupno žita oko 10ak ha . Tritikal jedino traktorom prihranio jedan komad od 3.5ha po mrazu , ostalo sve ručno prihranjeno .
U pšenici srećom još i nema trave jedino po uzglavnicama toću koji dan preći ledjnom električnom prskalicom . Kud ne slika juče ovde jedna veća firma ima u 2 table blizu mene 20-30ha pšenice , juče gazda najurio radnike u čizmama da prihranjuju ručno , njih 20 ak se poredalo možda su i završili .
Vraćamo se unazad. Tu je avion radio prije 30 godina.

Trenutno i korov ne raste pogotovo ako ga opet u pon. pokrije snijeg i mraz.Međutim nakon toga najavljuju nešto toplije ali sa svakodnevnim padavinama ,pa bi tada korov mogao da podivlja .

Ovo je prava kisa i vlaga,a ne sneg...Sada sam konacno zadovoljan sa kolicinom padavina,ali samo neka pada trebace,svaka kap je bitna!Opekli smo se 2012-te i sad volimo kisu svi rekao bih,cak i oni koji je mrze iz dna duse :haha::ppozdrav: Pred zoru je pocela,stala oko 11h ali sada pada jakim intezitetom,kanali se pune,sta ce biti kad krene da se topi sa planina,i krene podzemna videcemo...

A i tako dotle neće biti subvenc. nafte

Lako je meni, ja sam već nabavio bio-dizel.

- - - - - - - - - -

To nam je kao produženi godišnji odmor. :osmeh:

Ne jedim se ja. Zato kad krenemo sejaćemo ječam kad i kukuruz. Krompir mi leži u gajbicama umesto u zemlji, a na zemlji leži voda(samo u razorima) ali biće dana za megdana. 15. mart je onda kad vremenske prilike kažu, a ne kad piše u kalendaru.
Za one koji gledaju u kalendar imam savet da ove godine koriste pravoslavni crkveni kalendar i nema jeda. Mart je tek počeo. Sadićemo krompir u optimalnom roku po julijanskom kalendaru.

Meni uopšte ne smeta što pada kiša.Da sam pokosio lucerku onda bi mi smetalo ovako samo neka ona pada i treba da pada.Prošle godine deca mi zaboravila kako izgleda kada pada kiša.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh