Vremenske prilike u 2013 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
+7 oblacno, malo pre prestala kisa. Al bice je jos sigurno.

Evo kako izgledaju kod mene neka polja

pop3_zps09542501.jpg

pop2_zpsda904b6f.jpg

pop1_zps8f886f26.jpg

vjerojatno se začepio most prema kanalu koji bi trebao odvoditi vodu

Ima toga više što zbog lijenosti vlasnika da očiste mostove što zbog pohlepe, jer su poorali kanal uz cestu

to je inače ova lokacija

http://goo.gl/maps/A53xM

s lijeve strane se lijepo vidi kanal

Kada kod mene u ataru bude tako onda sam siguran po pitanju prinosa za tekuću godinu ali sada toga nema nigde pa mi nije svejedno.

Pa valjda verujes strucnjacima pre nego svojim ocima, kad oni kazu nije dosta onda nije, sta mi znamo, popenji se na krov od kuce da te ne odnese voda i moli boga da padne jos padavina pa da bude dovoljno:haha:
Kod nas padalo celu noc i ceo dan, predvece prestala ali ocekujem opet da ce nocas dodati....:kisa: Kod mene za 24h celih 15l :osmeh:

Poslednja izmena:
sinoc celo vece padalo pa danas ceo dan nista pa veceras oko 5 kranulo kako pada duplo vise ce pasti nego sinoc
ma samo da pada na leto

- - - - - - - - - -

Evo kako izgledaju kod mene neka polja

pop3_zps09542501.jpg

pop2_zpsda904b6f.jpg

pop1_zps8f886f26.jpg

vjerojatno se začepio most prema kanalu koji bi trebao odvoditi vodu

ovo ne valja znam iako ovako nesto kod mene ne bi bilo ni da se dunav izlije

Iz cega ce krenuti ako nam fali 300mm padavina od protekle 2 godine ?ova je padavinski lepo krenula,bilo bi dobro prebaciti sumu od 1000mm godisnje nakon 2-3godine posta...
Pa valjda ce taj sneg poceti da se otopljava,nivo reka da raste a s njim i podzemne vode koje uglavnom u martu krenu!Znam dobro za deficit vode u dubljim slojevima,ali ako bude mart kisan kao sto najavljuju,bice kod nas podzemnih...Ne zaboravi da je ovde nekada bilo Panonsko more:pecanje::pecanje::ppozdrav:

Neznam kod vas,al ovde treba Nojev potop da bi se vratilo u normalu,sve sto padne za nekoliko sati nestane,pije zemlja brale kao alkos ispred podruma.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh