Vremenske prilike u 2012 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nek pada... Bice da se ore samo ce da zvoni ! ::namigivanje::

Zbog ovih zadnjih kiša, nešto kod mene ali puno više u sloveniji i austriji, Drava je nabujala i kod mene je zabilježen protok vode od 3300 m3/s za koji kažu stručnjaci da je moguć jednom u 1000 godina. U mjestima nekih 30 km zapadnije od mene je počela evakuacija dok se na mojem području ona zasad ne predviđaju i vjerojatno neće biti ni potrebna ali su proglašene izvanredne mjere obrane od poplave. par slika

varazdin_poplava22_532033S0_zps9cfbbae3.jpg

varazdin_poplava21_532034S0_zps532e2643.jpg

varazdin_poplava15_532041S0_zps4cf7eb61.jpg

varazdin_poplava12_532043S0_zps4f0b120a.jpg

Sinoć palo samo 6l. Sad se po koja kap probija ali mislim da od ozbiljne kiše neće biti ništa. Ovih nekoliko kiša je nakvasilo zemlju, taman da se lepo ore ali daleko je to od količine koja bi nadohnadila nedostatak od proteklog leta.

Toliko je natopilo zemlju da jednostavno traktor (IMT560) s praznom djubretarkom nemoze s kraja na kraj njive na kojoj je ispodrivano kukurziste. Nisam ni pomisljo da bi moglo biti toliko raskvaseno. Nista od oranja dok se dobro ne ocjedi i prosusi.

Sinoć 16 litara a sada opet jaka kiša pada.Samo da potraje i lepo natopi da se ne jedimo na proleće i uopšte sledeće godine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh