Vremenske prilike u 2012 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kod nas nekih 5 l po kvm ali vetar je stao i malo pre poče lepa kišica.
na rhmz objavili dugoročnu i to 18 dana sa kišom u novembru za ns.bez neke ladnoće..

+8,jak vetar,nocas padala kisa,koliko je palo ne znam da izracunam,iz kofe od 10 litara napunio sam 2 flase po 2 litra od minakve,kisomer mi razbili brat i sestra.
Količinu vode koju si izmerio (u litrama) podeli sa površinom otvora te tvoje kofe i dobiješ količinu padavina po kvadratnom metru.
Da podsetim, površina kruga rxrx3,14, gde je r-poluprečnik u metrima.
Na ovaj način svako može da izmeri količinu padavina, ne treba mu kišomer, samo malo jednostavne računice a kalkulator ima svaki mobilni telefon.:ppozdrav:

Jos lakse zabodete u tu kofu metar. Visina stuba u mm oznacava broj litara po m^2. Uslov je da otvor na kofi bude sto slicniji podu. Ako je otvor veci uzmite koef 0.8-0.9. Litar tamo-vamo ne znaci puno.

Nece oni sigurno reci:potvrdjujemo,bice -30.Nego,moraju da demantuju,a sta je istina i kako ce biti videcemo

Nista se to nezna,nemoze da progniziraju tacnu prognozu za 7 dana,a da pogode zimu,ko je znao da ce u februaru biti onoliko snega,niko,prema tome treba se spremiti.

@marica
Kupio sam u B.Petrovcu,bio sam u prolazu,a @MiroslavK mi je rekao da tamo ima.Inace,trebalo bi da ima u bolje snabdevenim poljoprivrednim apotekama

pada braco ko prava.blato je u polju kipi zemlja a malopre sam se zaglavio sa konjarom i 533 puna kupusa potono sam kao na ledu..do bloka..

da nije naišao kolega sa 560 ostade kupus...

Pazi zemo na kupus nećeš imati šta kiseliti :haha: , nego i kod nas pada svaki dan ja se radovao biće lakše orati a sad je već preterala a kako i dalje javljaju kišu neznam oćemo stići uzorati,biće velika trka.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh