Vremenske prilike u 2012 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto se nervirate,jasno je bilo da prekljuce i juce nece biti skoro nikakvih padavina u vecem delu zemlje...jedino me je iznenadila ona sinocnja dobra oluja od Leskovca pa severnije uz Moravu i tamo na delu planinama istocne Srbije...lepa kisa je pala sigurno :osmeh:

ESTOFEX za danas....malo je preterao sto se tice podrucja u debeloj zutoj liniji. (npr. nzm zasto je skoro cela Vojvodina u debeloj zutoj,i jos gore u level 1...kad su modeli za taj kraj suvi,sem za njen zapadni deo)

Ali svakako da centralni predeli,zapad i jugozapad imaju cemu da se nadaju popodne.
showforecast.png

Šta tek ovi najavljuju ?
Do sada su imali podeoke od po 2 mm a sada im je mali grafikon pa su podeoci na 5 mm.Samo da ne bude kao za subotu-nedelju,kad su im podeoci bili broj kapi kiše.:haha:
meteogram.php

I što "udarni talas" padavina pomeraju sve za dva dana, a na kraju kad i padne ta kiša, kukuruzu će biti potrebna ko konju sandale ...ako mu uopšte i sad treba.

Ljudi, ako ova najavljena kiša u sredu ipak ne padne, prestajem da verujem u vremensku prognozu i počinjem da psujem ako je neko spomene. A ako padne onako kako je najavljuju, za vikend će se morati nešto okrenuti na ražnju...(protivu uroka)

Za danas su ga bas omanuli prognosticarski modeli...kao sto se vidi na satelitu,glavnina razvoja je istocnije nego sto to oni vide (razvoj iznad Karpata i bugarskih planina).

Strujanje oblaka je jugoistocno,ti oblaci idu ka Srbiji...videcemo sta ce doneti vecernji i nocni sati.:ideja:

Ja mislim da kad se ova agonija okonca da treba svi kolektivno treba da idemo na lecenje od pracenja vremenske prognoze...
@Kimi
Kod mene znam da nece doneti nista...

U mom kraju najobimnije kiše u letnjem periodu su iz Rumunije.Da li će sada biti tako ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh