Vremenske prilike u 2011. godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bila oko 3 sata pala kisa umeren pljusak 15 minuta bez grada hvala bogu evo opet nam nesto stize sa severa crni se i grmi nikako da se namesti da padne prava kisa

Bio sam na njivi kad oko 2 sata ........Provala oblaka , grad veličine lešnika , vetar je duvao ko nenormalan , sve je oborio i utabao u blato ........

5bxldv.png

U NS pada ko sumanuta. Vec blizu sat vremena povreemeno sa gradom pravi potop nemoze kanalizacija da proguta vodu sve pliva.

Stala kisa,ali...Pucaju li ovi nasi protivgradnim raketama, vidim da nailazi novi talas iz pravaca Temisvara?

Gospodjinci oko 16h, za 20-25min 22l i 15 minuta leda velicine krupnijeg lesnika .obisao sam 2kj prema Zablju pored puta.Sutra trazim seme,kukuruz 8-9 list preseceno 40%.A ostao cu da obidjem kad prespavam.

Prvi talas od 10min je doneo 7litara čiste kiše,a drugi talas od 20minuta je doneo 27 litara kiše sa malo grada.
Šta na ovo reći:sta:

Gospodjinci oko 16h, za 20-25min 22l i 15 minuta leda velicine krupnijeg lesnika .obisao sam 2kj prema Zablju pored puta.Sutra trazim seme,kukuruz 8-9 list preseceno 40%.A ostao cu da obidjem kad prespavam.
Proveri prvo sa agronomima posto , prosle godine kada je nas u prolece pogodilo nevreme , kukuruzi koji su bili veliki , a ostali su bez lisne mase oporavili su se, samo pod uslovom da nisu prelomljeni..
Izmerio sada 11l palo

I bolje je da ode covek sutra jer ono sto se odma vidi izgleda uvek strasno, odes sutra i onda stvarno ocenis razmeru stete.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh