Vremenske prilike u 2011. godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Biće kiše.
Komšija preko bašte ima plastenike u kojima sprema rasad duvana.
Tamo ima žaba na izvoz, a kada one urliču kiša sigurno dolazi.
Tako je i ovo veče...

U Lazarevačkoj opštini ja poslednjih nedelju dana palo dosta kiše i uglavnom je bilo hladno. Naredne dane najavljuju toplije i sunčane, nadam se da će tako i biti, jer lucerka stiže za košenje.

Pa ovako da naiđe svakih 10ak dana, nema govora o suši. Kod mene u Somboru je u toku jučerašnjeg dana palo oko 20 litara kiše po kvadratu. Idealna kišica, reklo bi se, i po intenzitetu i po količini! Jedino, ko je pokosio lucerku nije baš zadovoljan, al aj, šta da se radi!
Bas tako, danas sam bio u ataru i dosta je bilo kise, a opet ne previse, vec u sredu ce se moci prskati, jer je i trava krenula. Ali, nije svugde padala kao kod nas.

Trenutna temperatura 13 stepeni, nema kiše naredna četiri dana, temperatura preko 20 stepeni...:ppozdrav:

Vedro
7.8 ˚C
Pritisak: 1015.24 mbar
Vetar: 6.5 km/h (zapad-jugozapad)
Vlažnost vazduha: 97%
Vidljivost: neograničena
Izlazak/zalazak sunca: 05:18 / 19:57
Podaci prikupljeni: 10. 05. 2011. u 05:00

Negde sam već pročitao od jutros kaže: " Osvanuo lep i sunčani dan". + 12 stepeni .Juče i danas "Bog i šeširdžija" ako je dan ceniti po jutru.

Jako gadan oblak stigao iznad Kikinde, čini mi se da nas hvata samo ivica...grmi seva puca!
I ide ka pravcu Zrenjanina!Evo i pljusak...
Bojim se leda...

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Prognozirano vreme za 2011-05-10 u 13:00 h za
KRALJEVO- Serbia
[/FONT]​
suncano.gif

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Temperatura:22° C[/FONT]

Lep i suncan dan....sad se navlace neki gadni oblaci iz pravca Novog Sada...ovo nece valjati posle ove sparincine:nono:

Navlaci se od NS prema Futogu i Rumenki. Samo da ne razvali nevreme i led. A zapadna strana jos uvek suncano.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh