Vremenske prilike u 2011. godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kod mene danas +24 pa lepo susi uvenule plodove sljive od jucerasnjeg mraza, a paradajz u plasteniku ce se valjda oporaviti posto su sagoreli samo vrhovi.
Orasi, bagrem, dud ... usli su u stanje mirovanja i deluju sablasno crno

Proslog jutra ponegde je bilo mraza (rani-jutarnji), ili pozni proletnji mraz....( i u B.Crkvi je bilo mraza).....
Rani mraz, moj prijatelju... Padne tako po mladim voćkama... Po tek niklom žitu... Nežno kao čipkani veo... U snu... Da ni ne primetiš... I odredi im sudbinu... Da cvetaju, a ne rode... Uvenu ili da ponesu kao nikad, ako mu se odupru. Nekom pelen nekom struk bosilja, nekog kazni, nekog blagosilja, kažu stari paori...
13z0d1f.jpg

Slaba kiša
8.9 ˚C
Pritisak: 1008.80 mbar
Vetar: 3.2 km/h (zapad)
Vlažnost vazduha: 84%
Vidljivost: 10.0 km
Izlazak/zalazak sunca: 05:20 / 19:55
Podaci prikupljeni: 08. 05. 2011. u 05:00

Jutros oko 4.30 pocela da pada sad malo stala.

Grujo,
da se dogovorimo ja i ti da se jedan od nas dvojice oglašava na ovu temu - jer su tekstovi skoro identični - šalim se u duhu svoj potpisa.

U Valjevu i okolini + 1 0 stepeni, oblačno, tmurno a da li će pasti ne zna se:ppozdrav:

E da ga......
Kolika je temperatura bila, koliki minus, znas li?
jel bas sve stradalo? Kad je precvetala sljiva?

@draganpan kod vas je bilo mraza ?

Bilo je na Djurdjev dan kažu na nekim mestima -3 negde -2 zavisno od konfiguracije terena položaja termometra i njegove blizine objekta.
Inače šljive su precvetale nekoliko dana ranije ali se nisu obrijale od cveta. Najgore je stradalo u dolini pored reke ali srecom kukuruz još nije iznikao
Juče je takođe bio mraz ali za stepen toplije
2drt2r6.jpg

a11vyf.jpg

2le1m6s.jpg

Slaba kiša
10.6 ˚C
Pritisak: 1008.46 mbar
Vetar: 6.5 km/h (istok)
Vlažnost vazduha: 79%
Vidljivost: 10.0 km
Izlazak/zalazak sunca: 05:20 / 19:55
Podaci prikupljeni: 08. 05. 2011. u 11:00

Ladno moro potaliti pec da se ne smrznem.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh