Vremenske prilike u 2010. godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kod nas palo isto kao kod @dickija 7L/m2

Lepa Lukić ima jednu lepu pesmu "Kiša rosi kiša rosi Duško travu kosi" nek on samo kosi ali džabe mi je kad meni treba da sijem palo je 4 litre i nema sunca taman da nemogu ništa radit. :udri:

Zlaja@ veruj, ne moze covek biti pametan sta je bolje, a sta gore. Posejao sam soju 3.04. Pre dva dana nije bila izasla. Posejao sam kukuruz 10. 04. pre dva dana klica mu bila jedno 8 mm.Iskreno, voleo bi da jos nisam posejao. :udri:

Kod mene se i sad dobro ispadala. Valda je svaki oblak koji je od juče prošao Vojvodinom mene zakačio i prosuo se. :zli:

Zahvaljujući podeli radarskih područja na kartama a koja prate obrise baš moje opštine, ja mogu tačno da znam u kom delu atara je bilo kiše a gde ne. Evo kako:

Žutom elipsom sam označio opštinu Srbobran (crvena linija na šematskom prikazu radarskog snimka označava podelu između radarskih područja Bajše i Fruške Gore i prati baš konture opštine Srbobran). Sam Srbobran se prostire severno i južno od kanala DTD, tamo gde pokazuje bela strelica. A moje njive su u delu atara prema Vrbasu, od 500m do kilometar - dva severnije od kanala, tamo gde pokazuje crvena strelica.

Bar do sutra da nepišemo ništa da posejem suncokret na državnu zemlju i onda možemo da pišemo koliko je kod koga palo lit. :D

2qtxtmx.jpg

20k800i.jpg

1haw5g.jpg

1z5j8r7.jpg

mkhd02.jpg

1z2q4xv.jpg

10miuso.jpg

2dhvipw.jpg

vopsgj.jpg

abin28.jpg

21d3mtg.jpg

211kbt.jpg

op73hu.jpg

208cfm1.jpg

2llkrpk.jpg

javu5l.jpg

Velika morava danas u Cupriji

Kod mene počinje da pada (bolje rečeno, prska) djurdjevska kiša.
Malo je padala oko 5 sati, svega 20-tak minuta.

Meni je samo umazala stakla na traktoru.... A baš bi dobro došla!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh