Vremenske prilike u 2010. godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sneg pada jakog inteziteta, jedva sam kola doterao kući, ne mogu brisači da obrišu.... Ako nastavi do ujutru ima da padne preko 30cm :udri: :udri: :udri:

boga mi zahladnelo ne izlazi mi se napolje ..pored kamina milina :D
nl6j5l.jpg

Grujo,kamin Ti je :D.Jesi li ga sam zidao ili si angazovao nekog majstora?Bas me zanima,nesto slicno bih i ja kod mene da uradim :ppozdrav:

@ crni gruja :ppozdrav:

Odlična je ideja da se iskoristi toplotna energija kamina i za centralno grejanje. ::svaka cast::
Upravo razmišljam gde se nalazi odličan tekst iz zagrebačkog časopisa SAM o samovcu koji je iskoristio tzv. Franklinov kamin* kao izvor toplotne energije za zagrevanje vikendice.
Potražiću i skeniraću tekst (stručnu foto-reportažu) koji ne zaboravljam već više od dvadeset godina !!!

*
~ Benjamin Franklin
~ Franklin stove

a da bude toplije kroz kamin sam postavio ,..dve besavne cevi fi 80 s druge strane postavio kulere iz komp. iz mreznog dela i po potrebeih palim uh kako duva toplo sedim u majci bilo da je 2 step ili - 20 step napolju ,, slikacu pa ce te da vidite :D

Da, poštovani gospodine crni gruja.
Gledajući panjčinu u Vašem kaminu, setih se svetlog primera samovca koji je na otpadu pokupovao sijaset cevi od rashodovanih kamiona i sebi napravio, sa Franklinovim kaminom, centralni ugođaj topline: kao što ga imaju oNi koji imaju centralno grejanje a slabo, ili nikako, plaćaju račune za utrošenu toplotnu i električnu energiju... a ni druge račune ne plaćaju :nono:.

::novac::

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh