Vremenske prilike u 2010. godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas je temperatura pala na 15' C i kisica je padala prava jesenja. Nije palo puno za ova dva dana,oko 10 l ,ali i to cce biti dovoljno jer nismo imali problem sa manjkom vlage. Bitniji je pad temperature jer je kukuruz u punom nalivanju zrna,a soja jos uvek gura i maune i cvetove.

kisa padala juce, danas pao neki kratkotrajni pljusak,i dosta je zahladnelo. dobro je samo neka pada malo da se odmorimo a i da kukuruz dobije vlage :D

i kod mene kilavi, da hoce da padne da ne idem da kosim, za sutra najavili pljuskove..

najavili doduse i za danas pre podne kisu negde-negde

Al se spustio pljusak ,pokiso sam skoro skroz dok sam otrcao do kuce iz dvorista.Jos pada kolko vidim u meracu za ovih 15min oko 15 lit. :kisa: :ppozdrav:

Kod mene nema kiše ni juče ni danas samo je hladno treba džemper, j.b.m ti ovako vreme neki dan da crkneš od vrućine danas i juće zima.( 'oće smak sveta)

Kod mene danas novih 8 litara.Sad smo jedan poznanik i ja računali količinu koja je pala ,od 6 maja kad je počeo da meri do danas 458 litara.

U proteklih par dana jedva 5 litara a čini mi se da će to biti sve od kiše.Treba je kao hleba jer je kukuruz u kritičnom stanju a soja treba da nalije mahune jednom rečju kod mene loša situacija.

Ja bih ti rado prepustio moje sledovanje za naredne dve nedelje, jer nama netreba ni kapi, inače je zemlja u kukuruzima i repi mokra da se lepi za papuče....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh