Vremenske prilike u 2010. godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas je sinoć smrdelo da će biti leda, ali su oko 1 sat rokali kao da je vatromet tako da smo izbegli najgore.
Palo 15l

A u Beogradu je nocas izmedju 00-02 bila takva provala oblaka, ne zna se koliko je palo...znam samo da je kod mene u kraju bio zestok potop...
Sto se nije prenelo negde gde je potrebnije, nego zaliva ovde beton da ne pukne :udri:

E ovako nesto jos i stariji ne pamte. Sinoc grmelo i sevalo sa svih strana, za 2 sata neverovatnog pljuska sa olujom i povremeno sa gradom vise od 130 l po m2. Grom je udario u ambar na dve ulice od mene. Vatrogasci vise od 4 sata nisu mogli da gase vatru. Njive kako gde. Ima od tih sa kukuruzom koje su maltene sravnjene sa zemljom od oluje i grada. Zanimljivo da koliko sam cuo na 5 do 6 km od nas prema Alibunaru bilo sasvim slabe kise.

Peet je napisao(la):
E ovako nesto jos i stariji ne pamte. Sinoc grmelo i sevalo sa svih strana, za 2 sata neverovatnog pljuska sa olujom i povremeno sa gradom vise od 130 l po m2. Grom je udario u ambar na dve ulice od mene. Vatrogasci vise od 4 sata nisu mogli da gase vatru. Njive kako gde. Ima od tih sa kukuruzom koje su maltene sravnjene sa zemljom od oluje i grada. Zanimljivo da koliko sam cuo na 5 do 6 km od nas prema Alibunaru bilo sasvim slabe kise.

komsija u ovde kod nas se prica da je grad padao od DTD-a prema vama i da je kod vas u Lokvama bilo bas dosta grada.

Spajki je napisao(la):
Sad sam stigao sa salasa.Kod mene u Beceju provala oblaka sa ledom :udri: lilo je kao iz kabla da sipaju a pre toga vetrustina samo sto me nije odnela.Videcemo sutra,prekosutra na sta ce atar liciti :sta:
Atar ostao neostecen :D, palo 38 litara kise

@ Cicimoric. Aj molim te javi mi sta je bilo u vasim krajevima odnosno pustari? da li je bilo ciste kise bez oluje i grada? Koliko sam cuo a i video kod mosta na DTD sve je OK. Hvala! :ppozdrav:

Vreme definitivno nije normalno,Mnogo sam godina išao u julu ujutru na njive ali kao jutros se nesećam.Oko 5 sati je bila magla,ne toliko gusta ali je izuzetno vlažna,neznam kako drugačije ovu pojavu da opišem.Oko 9 sati je tolika zapara bila da se jedva disalo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh