Vremenske prilike u 2010. godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Srbobranu je bila provala oblaka jedno dvadesetak minuta. Sad polako staje kiša. Imam jezero u dvorištu a i svi jendeci su prepuni, jednostavno zemlja ne može više da upija vodu! :zli:

Kod mene oblacno, grmi al je jos uvek nema.
Post je spojen: [time]1277747437[/time]

pidikanac je napisao(la):

otprilike ovako nekako

Radar salje frekventne talase u oblak, ukoliko nema kise u njemu talasi odlaze u atmosferu a radar ne prikazuje nista , ako se vrati 10 dbz talasa prikazuje plavo , znaci u tom oblaku ima malo kise . krecuci se tako niz lestvicu nagore , sto je veca frekvencija koja se odbija to je vise padavina u oblaku, tako recimo u oblaku koji je obojen narandzasto-zutom bojom tj. od koga se odbilo recimo 50 dbz gotovo sigurno :kisa: :kisa: i pokazuje oblak koji je pogodan za razvoj leda ukoliko su atmosferski uslovi ispunjeni. U oblacima koji su crvenom bojom obojeni :zli: :zli: pretpostavljam da znate epilog.

Dragan18 je napisao(la):
pidikanac je napisao(la):

otprilike ovako nekako

Radar salje frekventne talase u oblak, ukoliko nema kise u njemu talasi odlaze u atmosferu a radar ne prikazuje nista , ako se vrati 10 dbz talasa prikazuje plavo , znaci u tom oblaku ima malo kise . krecuci se tako niz lestvicu nagore , sto je veca frekvencija koja se odbija to je vise padavina u oblaku, tako recimo u oblaku koji je obojen narandzasto-zutom bojom tj. od koga se odbilo recimo 50 dbz gotovo sigurno :kisa: :kisa: i pokazuje oblak koji je pogodan za razvoj leda ukoliko su atmosferski uslovi ispunjeni. U oblacima koji su crvenom bojom obojeni :zli: :zli: pretpostavljam da znate epilog.
hvala ,predpostavljao sam tako nešto ali nisam bio siguran inače kod mene padala jedno 30min ali ništa strašno kako je izgledalo

e sad mi je kise stvarno dosta do sada sam nekako izdrzavao a sad vec pocinjem da ludim od vremena

sunce ceo dan :cool: i samo odjednom u vecernjim satima :kisa: :kisa: sva sreca nije padala nesto dugo samo je pokvasila ali i to je beveze sto je palo ::lose:: ::lose::

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh