Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam pisao o svojim sljivama.Evo jos nekoliko pametnih glava, visoko moralnih , odgovornih prema prirodi.
Ne znam odakle vam pravo da pricate i napadate bez osnova.
O kakvim carobnim stapicima govorite ? Ako niste upoznati, vrijeme je nenormalno, odavno ovako nije bilo, ovoliko kise i vjetra, bar u mom kraju.
Ja prvi se trudim da budem odgovoran, da sto manje koristim hemiju. Bacao sam stajnjak, tri puta frezao ove godine, sve sto je bilo do mene , uradio sam.
Sta ima lose u tome da se pita da li neki preparat moze da pomogne ? Nadjite mi bar jednog clana ovog foruma koji nije raspravljao o preparatima za zastitu bilja. Ne zato sto misli da je to carobni stapic, nego zato sto je to realnost i zato sto biljke moraju da se stite. Ili, ovaj Dzionik stiti samo uz pomoc Sunca ?!
Srdjan Žorž: Velika vlaga i vetar su nakrivili stabla koja imaju dosta roda na sebi a sljiva je skoro 3 godine stara.
Rekao sam tacno : Imam sadnice od tri godine, lijepo rodile, mlade...a ova kisurina iih unistii. Niko nije spominjao DOSTA RODA ! Nema potrebe za izvrtanjem rijeci, nema potrebe za bezobrazlukom.
Sto se tice, vjetrobrana, to je dobra stvar, ali u mjestu gdje se nalazi moje voce, nikada nije trebalo. Radi se o pitomom kraju, i sve ovo je nastalo zbog nenormalne kolicine padavina koja se desava ovih dana. Nikada nije palo toliko kise za tako kratko vrijeme, bar niko ziv ne pamti.
Pitanje koje sam postavio je trebalo da mi , kao u milion slucajeva do sada pomogne, da dobijem prave informacije od iskusnh ljudi, a ne da se raspravljam sa nekoliko strucnjaka o potrebi zastite voca fungicidima.
Evo upravo sada je pricao profesor sa poljoprivrednog fakulteta koji je rekao, da, kada prodje ovaj kisni period, moraju da s primjene pune mjere zastite voca, jer je situacija vanredna.
Mozda su i profesori povjerovali u carobni stapic ?! Ili ste vi povjerovali da ste najpametniji ?!