Volvo BM814

to je taj kao na mom,oko 140KS,ali slabo je to ta takvu mrcinu,treba mu za njegovu tezinu oko 170ks i da moze lako vuci 4 glave kod nas,za nista mi drugo ni ne treba....ali skupi su i delovi za njega,zato ni nebih uzeo motor,msm mogu i radilicu uzeti,ali ne bih. Ipak je jeftinije uzei motor npr.meckin,mogu se naci delovi a i nisu skupi kao na volvoa....
Veliko hvala svima,bas ste drugari na forumu,iako se ne poznajemo! :D

Maloprije sam bio na otpadu velikom u Bijeljini, vidio sam najmanje 20-25 veliki motora, od rednih šestaka, ležećih šestaka od autobusa, par deutz v6 vazušara, dva mercedes v6. Jedan od ovih mercedes v6 izgleda stvarno dobro, al ko zna u kakvom je to stanju jbga, mada bi se sigurno mogli dosta jeftino kupiti (na kilogram naravno, mislim da je kilogram oko 0.5 eura)

Juče sam kod nas na termoelektrani vidio praktično bačen agregat za struju sa ogromnim ruskim V12 dizelom od 1630KS u izvanrednom stanju (sam motor je ispravan, rikno je generator). Motor inače ima turbinu prečnika oko 50cm, pvp pumpa je duga oko 1m i tezak je par tona.

Pokušaću danas da ga slikam ako stignem - šta mislite kad bi se on ugradio na ovaj veliki Volvo ili neki još veći traktor :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

Brate ako uzmes taj motor ostavi meni dva klipa mada mi je puno 270ks da je redni ja bi uzeo jedan bilo bi dosta i 135 :haha:

Vidjecu da ga slikam, danas nisam mogao, magla i zima, bilo mi mrsko izlaziti, a taj motor stoji kraj hladnjaka visokog 150 metara, tu je uzasno hladno i vlazno, sve pod ledom. Mrcina je ruske proizvodnje, pogledacu pise li negdje proizvodjač. Jbte, auspuh mu je prečnika 35-40cm!!

Stavljaju ljudi i ekstremnije motore na traktore, u Njemačkoj jedan lik je na velikog Šlitera stavio brodski MAN motor od 700KS,a u tractor pulling-u ima i gasnih turbina od po 5000KS (po 4 komada!!!). Ovo čudo bi bio stvarno fazon staviti na nešto i VRLO NJEŽNO ga voziti (ne smijem ni misliti koliki moment ima!!).

Mislim da bi ovaj motor j**** mamu čak i neuništivom Volvo mjenjaču.

North ARMY je napisao(la):
Ako motor nije Volvo marke ne razumem zasto se pise o njemu u Volvo temi,samo to sam hteo reci. :cao:

Ma znam da ode malo u offtopic, al pisao sam o njemu jer svi stalno pišu kako su na svoje Volvo traktor stavljali Mercedes motore, pa TAM, pa ovo pa ono, i kako nijedan od tih motora (a ni oni nisu Volvo jbga) nije mogao ništa mjenjaču i diferencijalu.

Eto, ja sam sasvim slučajno naišao na motor koji bi se možda mogao (uz neke poteškoće) nabaciti na taj Volvo i poderati već jednom taj mjenjač i diferencijal :ppozdrav:

Dok ga ne slikam, našao sam jedan koji je gotovo isti, samo što ovaj moj ima jednu turbinu, po dimenzijama i formi, čak i boji su sasvim isti:

Spare_parts_for_diesel_engine_40D_40DM.jpg

Kazu tamove motore da stavljaju
Post je spojen: [time]1295639978[/time]
A jedan majstor mi rece da radilica hoce da pukne kada se kolevka prednjeg trapa osloni dobro na predni trap pa se tu uvija preko bocnih greda ceo motor i zbog velike tezine na prednjem delu ustanju je ceo blok da krivi i zato puca .Mada ja mog volva jos nisam toliko opteretio da on pocne da se gasi ili da mu posustaje motor od opterecenja .Covek od koga sam ga ja kupio kaze da je na tom mom traktoru on radio motor 85 godine i da je sa njime radio 25 godina bez ikakvog kvara na motoru .a ja sam sa njime ove godine uzorao oko 90 jutara i potrosi mi je oko 1,5 litara ulja motor a ima tu kod mene u okolin par takvih traktora i nijednom do sada nije pukla radilica.Cak je jedan moi prijatelj mehanicar odradio generalnu na takvom volvo motoru sa lezajevima van standarda jer je radilica 6 puta egalizirana i taj motor jos uvek ide

Rale 83 je napisao(la):
@bane
U smederevu , magistralni put M24 od pozarevca kod same naplatne rampe imas otpad kamiona ,
Ima svakojakih kamiona Mercedesa sigurno 170ks su retki al 200ks sigutno imas koliko hoces ::namigivanje:: i jeftinije

Da li imas kojim slucajem br.od ovog otpada?

@isidor
KOd nas je dosta teska zemlja,ali radilica je pre svega pukla zbog pumpe,traktor je slabo vukao u oranju i cale je dao malo ranije paljenje(mrzelo ga da cacka pumpu) i kad je buraz orao,grejao se i tako pukne...ali to je zato sto smo zurili,ima dosta zemlje da se uzore i buraz ga cepao,tako i pukne i na kraju je orao samo jedan traktor :zli: Inace traktori su bas nepoderive zverine,koje god.su proizvedeni i dan danas sluze :D mozda su zbog toga i propali.....jeste da je valtra preuzela firmu ali nije vise to taj kvalitet...... ::lose::

Nazad
Vrh