Vlagometri za žitarice

flc1dt.jpg


ja sam kupio za 100e meri 25vrsta zitarica(dali ih ima toliko)?
"laze" 1% u odnosu na zadruzni
 
Izmeriš LITAR pšenice, koliko je težak, to podeliš sa deset (npr. 830g / 10 = 83 hl), i to ti je hektolitar :osmeh:.
 
Neće biti precizno. Mnogo zavisi od toga kako se sipa... ne bi šoperova vaga ni postojala da je to tako jednostavno.
 
Kuhinska digitalna vaga (made in Čajna) sa pijace, i plastično bokalče sa zapreminom od tačno 1 litra odradi posao merenja hektolitra, a nekošta ni celu jednu crvenu :osmeh:.
Doplata, za mini Gac plus za merenje hektolitra preko 40000 din.
 
Probaj. Ako sipaš sa veće visine više će stati žita, pa će biti teže, dakle pokazaće veći HL. Nije svejedno ni da li je ta posuda kao tanjir na primer ili je tanka pa visoka...
Zbog toga šoperova vaga ima teg koji napravi vakum i uvek povuče istu količinu žita. Jedan isti uzorak možeš 100 puta da meriš i uvek će pokazati isti HL.
 
E jbg, dobro nisi rekao da na tepsiji uzmem uzorak od 1 Litra, :osmeh: , ja koristim flasu od 2 L isecenu na tacnu meru od 1 litra, sipam normalno, sroz preko vrha i visak svucem necim ravnim, i izmeri hektorlitar precizno isto koliko i onaj meri kad nosim u silos da predam sa onim MiniGac-om
 
OK, ali ako normalno sipaš, ne sa tavana, i ne u tanjir nego u manji bokal od 1 litra, odstupanje neće biti veliko između tog merenja, i merenja kod otkupljivača.
Veliki Dickey John, koji imaju kod nas na otkupnim mestima, isto meri na ovakav prost sistem, samo što to radi automatski, i po njegovom merenju nam otkupljuju robu.

- - - - - - - - - -

@banePA, tako slično se meri na mini Gac plus-u, napuni se do vrha, i poravna onom posudom za sipanje .
 
Taj mini-gac sto meri hektolitar je dosta skuplji od obicnog,kad sam ja kupovao ovaj sto nemeri je bio 50000,a taj oko 100-tke....mislim sta ce ti to,na hektolitar se nemoze uticati kad dodje do kraja,bacanje para po meni...Inace masina je odlicna i meri tacno sto je najbitnije.
 
Nazad
Vrh