Vlagometri za žitarice

Verovali ili ne pre dve tri godine kada je kukuruz bio 12-15 din jedno otkupno mesto je "namestilo" vlagomer da pokazuje manju vlagu! Majko mila koje su to bile gužve.... Ljudi su dolazili sa svih strana. Prolazili pored mnogo drugih otkupnih mesta ali su ipak ovde predavali jer je razlika u ceni na vagonu kukuruza bila i do 20 000din. Vrlo ubrzo smo shvatili zašto je (v)lagomer bio namešten na manju vlagu. Cena otišla na gore i to duplo,a oni su napunili sve svoje moguće i ne moguće kapacitete. Da nisu to uradili ne bi imali tu količinu robe sigurno jer ko bi blesav prelazio 20,30km u jednom pravcu ako istu cenu dobijaš u svom selu! Parola: Snadji se!

Svaki ima tu opciju podesavanja,mada negde se iskljucuje to dugme,i oni slove za postene,ne zanosite se time svaki se dovija na neki nacin.Najvece mogucnosti stelovanja su prilikom bazdiranja,to se narucuje po potrebi.Toliko za sada.

Svaki ima tu opciju podesavanja,mada negde se iskljucuje to dugme,i oni slove za postene,ne zanosite se time svaki se dovija na neki nacin.Najvece mogucnosti stelovanja su prilikom bazdiranja,to se narucuje po potrebi.Toliko za sada.
Upravo tako,podesavanje je uklonjeno na ovom vlagomeru...tj u meniu NE POSTOJI opcija namenjena tome.

Moguće,ali fabrički svaki ima podešavanje u meniju i to dooosta

Nema svaki podesavanje kojem moze da se pristupi. Podesavanja su moguca svakog vlagomera naravno ali na nekima ne možeš sam da pristupiš tim opcijama nego samo onaj ko baždari. Od ove godine veliki broj vlagomera neće moći da se koristi - svi oni koje možeš sam da šteluješ neće moći da se koriste na otkupnim mestima kao zvanični. Da bi se koristio vlagomer mora da ima tipsko odobrenje, više o tome na sajtu agencije za mere i dragocene metale, ima i lista

Ovaj ću vlagomjer da ugradim u bunker od kombajna.
jb1kyh.jpg

50 e. sa poštarinom.Žice su jako čvrste i mislim da im zrno neće moći ništa. Mada bi se mogli i neki nosači napraviti od plastike ili fiberglasa. Ovaj uredjaj za očitavanje planiram držati u kabini u kutiji (zbog prašine ) i po potrebi očitati vrednost vlage zrna u bunkeru.Moći će se izući iz bunkera i nositi na prikolicu ili negde drugde po potrebi. Mama kina proizvod. Evo na E bay-u jeftini samo treba naći ko šalje ovamo.Ima nedostatak što meri samo 4 kulture i zaokružuje vlagu na 0.5 % vrednosti.http://www.ebay.com/sch/i.html?_trk...=grain+moisture+tester&_sacat=11748&_from=R40

Znam šta je dobro .Dobar je i Finski WILLE 55 ILI 65 Ali kako to ugraditi u kombajn .O tome je ovde reč .Da imam u svakom momentu mogućnost očitanja vlage ,a ne da se penjem i uzimam uzorak i dotežem šaraf. Ovo je dobro takodje ko drži žitarice u džakoma ili džambovkama. Samo zabodeš kao u sir i on očita vrednost.Čita čak vrednost i kad zabiješ vrh igala u klip kukuruza e sad koliko je ona tačna bog blizine tekunice to je diskutabilno.

Eh Spasoje očito ti voliš konfor. Ali ja verujem da nikad nečeš imati tačan rezultat ako ga ugradiš na kombajn, prvo on če meriti malu količinu koja mu je trenutno dostupna oko njegove pipalice, a taj dio kukuruza može doći s pregoretog dela parcele a ostalo s zelenog dela tako da možeš imati ogromnu razliku. Zato, mani se konfora te rukom promješaj kukuruz i onda meri. Jer on ne meri stalno vlagu kako se sipa zrno u bunker već samo jednom i to upamti, a za svako sledeće merenje moraš ga opet uključivat, tako da zaboravi da češ ti u svakom momentu očitavati vlagu.

Verovali ili ne pre dve tri godine kada je kukuruz bio 12-15 din jedno otkupno mesto je "namestilo" vlagomer da pokazuje manju vlagu! Majko mila koje su to bile gužve.... Ljudi su dolazili sa svih strana. Prolazili pored mnogo drugih otkupnih mesta ali su ipak ovde predavali jer je razlika u ceni na vagonu kukuruza bila i do 20 000din. Vrlo ubrzo smo shvatili zašto je (v)lagomer bio namešten na manju vlagu. Cena otišla na gore i to duplo,a oni su napunili sve svoje moguće i ne moguće kapacitete. Da nisu to uradili ne bi imali tu količinu robe sigurno jer ko bi blesav prelazio 20,30km u jednom pravcu ako istu cenu dobijaš u svom selu! Parola: Snadji se!

Zar nije lakse povecati cenu i privuci ljude nego manipulisati vlagometar.

Jeste lakše ali nisu smeli jer je jedna teta rekla: no,no! Nemoj da vidim da dajete bolju cenu od mene.

Zar stvarno ima toga. Ko ti sta mozes ti kupujes posto hoces, tvoje pare.

- - - - - - - - - -

wile 55 350evra jeli ok cena?

Nazad
Vrh