Slikaću sutra kada ga operem od prašine i delimično od blata, pa postaviti...
Sređivao ga i lickao za registraciju, odradio instalaciju, farbanje, ugradio retrovizore,rotaciju, tablu za spora vozila, čak i brisač sa elektromotorom od Fiće, kupio na Vašaru u Rumi i ugradio zadnje staklo (nije imao) da me ne zezaju ovi sa Tehničkog, kad ovi što dođoše nisu ni gledali traktore, meni pošto su tablice odjavljene pogledaše broj šasije i motora, uporediše sa Saobraćajnom, slikaše, uzeše novce, i odoše...
Imao sam danas i mali peh, poorao, pa rekoh da otkačim plug i zakačim drljaču dok je sveže, lakše će se rapadati, kad odjedared traktor stade.Izađem napolje, gledam, kad skontam u tren oka šta me snašlo - OSTAO BEZ GORIVA...
Imao sam 5 litara, ali pošto sam išao napred-nazad u oranju ipak je progutao...Ništa,rekoh, odmah do komšije, daj 2 litre da završim posao.
Imao sam i publiku i gledaoce raznih sorti, komentara svakakvih, kad ostadoh bez goriva izađem iz kabine onako besan i iznerviran i kažem, ajd dajte svaki po 100 dinara...Zašto? Rekoh, naplaćujem karte za gledanje, a učenje kako se ore ću Vam zaračunati po posebnoj tarifi dangube belosvetske...
Pokupiše se i odoše...