Vlašićka (Travnička) pramenka

Prikazani ovan nije u cistoj rasi vec melez Merino Palas + Sarda
This ram on photography are not pure Sarda
Otvoriti novu temu - Ovcarstvo u Rumuniji
Od mlecnih rasa, u Rumuniju su uvezeni ovnovi Sarde i Lacona radi ukrstanja sa njihovim domacim rasama /curkana/
Ove godine su uvezeni i Romanov ovnovi iz Rusije i prvi put prikazani na sajmu u Temisvaru

Poslednja izmena:
Prikazani ovan nije u cistoj rasi vec melez Merino + Sarda
This ram on photography are not pure Sarda
Otvoriti novu temu - Ovcarstvo u Rumuniji
Od mlecnih rasa, u Rumuniji su uvezeni ovnovi Sarde i Lacona radi ukrstanja sa njihovim domacim rasama /curkana/
Ove godine su uvezeni i Romanov ovnovi iz Rusije i prvi put prikazani na sajmu u Temisvaru
this is the sarda the ram in 4 th image
29ol3rs.jpg

Marcjura, I think that ram on the first photograph has blood merino. Small ram on the second photograph and lambs are dominantly or originaly pramenka similar Bosnian´ s pramenka.
P.S. Moderatoru molim da svim "englezima" foruma skrene paznju na njihov pisani engleski, ipak je ovo javni forum koji animira sirok auditorijum. Nije nevazno voditi racuna o kredibilitetu ovog (naseg) foruma.
Why do you say that ram has merino blood?

sorry this them is vlasicka (travnicka) pramenka not sarda i want see vlasicka image
ovo je imak tema vlasicke pramenke ako neko ima vise slika i drugi stvari neka ubaci

ram ovnovo

1z64e3m.jpg

---------- Post added at 20:47 ---------- Previous post was at 20:45 ----------

jj4sbb.jpg

---------- Post added at 20:50 ---------- Previous post was at 20:47 ----------

2whjhj5.jpg

---------- Post added at 20:55 ---------- Previous post was at 20:50 ----------

1z3mhyv.jpg

---------- Post added 29-10-11 at 21:59 ---------- Previous post was 28-10-11 at 20:55 ----------

I would like to see more photos of pramenka sheep too, but I would also like to know the way to curl their horns. Or is that a secret?

Jedan moj poznanik iz susjednog sela je uvezao iz Rumunije ovce ,negdje oko 100 komada i te ovce se nisu razlikovale od ovih nasih,mozda su nesto malo manje bile,no to je bila veoma mala razlika.

evo jagnje na 3 slici gdje nema vune na vratu ono je melez jer znam da su imali w ovna jedno vrijeme u stadu samo po meni napravili su veliku gresku nisu sisali jagnjad te se vuna promjenila

momci stigle su ovce. 5 vlasickih pramenki i jedna slovenka.sve su sjagnjene, poodmakla trudnoca. za oko mjesec dana bice jagnjadi.pokusacu postaviti slike, ali mi to nikako ne ide od ruke.ovu slovenku (pojasnite mi tu rasu znam da to pitanje nije za ovu temu, ali samo ukratko)sam uzeo jer joj je bas velik stomak pa mozda budu dvojke.

Kolega neka je sa srećom formiranje stada....:ppozdrav:.A za "slovenku" moraš čekati nekog iskusnijeg.Čuo sam da je dosta ima u Hrvatskoj i kolege su zadovoljne sa tom rasom.

Koliko su stare jesi gledao? Koliko su plaćene? Nek je pazar sa srećom! Kad su već visoko sjagnjene hrani dobro to je veoma važno da dobiješ zdravu i vi talntu jagnad.

Uf kolega vidis da se moze naci, dzaba si se nervirao :) Neka je sa srecom kupovina, nadam se da ces se snaci sa ubacivanjem slika.

stare su dvije tri godine, kako koja. a placene su 130 evra po grlu.hvala momci! a sad cu pokusati ubaciti slike. ipak ih nadjoh!;-)

---------- Poruka napisana u 22:27 ---------- Prethodna poruka je at 22:10 ----------

nadam se da sam ovaj put uspio postaviti sliku

---------- Poruka napisana u 22:35 ---------- Prethodna poruka je at 22:27 ----------

da li sam sad uspio

slovenka je rasa koja je jako dobra za nase uslove i vrlo cesto se blizni, a takodje ima i dosta mleka. videces i sam koliko ce biti bolja od pramenki.

evo slike, napokon!
v8csxi.jpg

---------- Poruka napisana u 20:03 ---------- Prethodna poruka je at 19:54 ----------

hvala ti druze bato87 na tvom poucnom snimku!:ppozdrav: vrlo jednostavna stvar u mojim rukama popstaje vrlo komplikovana! evo jos koja slika.
14lt27b.jpg

2lk32f6.jpg

Nazad
Vrh