Virtemberg Ovce

  • Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
Kakva je ishrana, sta sve jedu?

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
 
Ovce jedu cele godine koncentrat po sopstvenoj recepturi, dve su varijante, sjagnjene jedu sa 14% sirovih proteina oko 400 gr dnevno, a ojagnjene jedu sa 16% a kolicina zavisi od toga da li gaje jedno ili dva. Obavezno ide premiks u oba koncentrata. Ostatak obroka je silaza i livadsko seno, ne jedu lucerku. I da, tokom vegetivne sezone pasa (6 meseci minimum) je osnovni obrok plus ista kolicina koncentrata. Za 7 dana krecu u pasu. Jagnjad dobiju od 15 dana po volji koncentrat sa 18% sirovih proteina, po sopstvenoj recepturi, ali je drobljena peleta, tako da je jos bolja iskoristivost. Sa tri meseca postignu dnevnu konzumaciju preko 1 kg. I jagnjad jedu seno od crvene deteline ili lucerke.

Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока
 
Vitamiral Agravis (nemacki), premiks koji je pocet da se uvozi po mojoj preporuci. Mada imam razradjenu sopstvenu recepturu za premiks, mozda bude uskoro i on u upotrebi, tj. u testiranju.

Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока
 
Jedan delic ekipe

2z9d5y8.jpg


w7hkhu.jpg


6ppwnp.jpg


14jvv9x.jpg


30ho2u9.jpg


23mpqf6.jpg
 
Cistija ovca, lakse se muze, lakse se jagnji. I verovatno najbitnije(po meni) ovnu je lakse kod mrkanja.

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
 
slike.php
[/URL] [/IMG]
U srednjoj slici u centru ovan iz srem inđija ,juče me zakačio sa leđa pa je bilo po tamburi malo jače,inače genetika od Miljkovića,nije mi nešto ili je zbog toga što je blizanše pa bila slabija jagnjad,mada sumnjam u to,prije će biti ostavljeno za prodaju pa kad je izrasto u to što je onda neka priča ovo ono,dobro je plodan je.
 
A je l obavezno da nije umaticen? Ja imam za prodaju,umaticen je i ima papire,ali je cena povoljna.
Ojagnjen u novembru 2014. i u dobroj je kondiciji.Ako odgovara,javi se u pp
 
Poslednja izmena:
Ostavio bih jedno musko jagnje za priplod ali mi se ne svidja sto ima rogove. Da li mogu sada nekako da mu odstranim rogove, jagnje ima preko 30kg?
 
Nazad
Vrh