Virtemberg Ovce

  • Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
Ko li napravi ovako ružno belo dugo jagnje:osmeh:. Sve čestitke, imaš prostora, i lepe ovčice, za merak i uživanje.
A neka i sinak zavoli ovo naše blago.
Da je samo jedno Ojagnjila ovca to jagnje, i ja je "pregledao" i ne nadjem nista, za sat vremena ih obidjem, ono dvojica sisaju, lepi, krupni. Nocas prve trojke ove godine, dve curice i ovnic, dezurao sam celu noc. Bilans ovog Bozica 3 ovce ojagnjene, 7 jagnjadi. Inace tata ovih jaganjaca je Acin bivsi ovan, Voja od Banata. Na prvu loptu jagnjad su po mom ukusu.

Послато са HTC Desire 630 dual sim уз помоћ Тапатока
 
Vreme je za bebe
f268996b1ba651a6334f1763ac93ba6a.jpg


Послато са G3121 уз помоћ Тапатока
 
Pozdrav svima!

Pre godinu i po smo kupili 3 šilježice i mladog ovnića u čistoj rasi sa jedne farme iz okoline Mladenovca, platili smo ih skupo, ali su zaista odličnog kvaliteta (krupni, visoki, dugački, mirni, odlični u paši...), i to je najvažnije. Kako bi zaokružili priču sa umatičenjem (10 ovaca i ovan) pred kraj godine se odlučim da potrošim to malo para što imam i dogovorim kupovinu 10 šilježica sa jedne farme iz okoline Petrovca na Mlavi. Odem po njih, one stare 10-ak meseci, rastom sasvim drugačije od onih koje sam kupio pre godinu i po sa druge farme. Sitne, niske, kratke, čupave... Ipak se odlučim da ih kupim, jer sam sve prethodno dogovorio, dovezemo ih kod nas i kada su se izmešale sa našima (a imamo i mlade ovce koje nisu u čistoj W rasi), izgledale su kao patuljci. Još ova jedna naša ovca koja je imala jagnje od mesec dana, kada pozove svoje jagnje da sisa, njih 4-5 se zalete pravo pod tu ovcu, onda ona beži, ovo jagnje ne može da sisa... Jedva smo to nekako rešili...

Neko mi reče da postoje dva tipa Virtemberg ovaca, ovaj prvi tip koji sam kupio iz Mladenovca - visoke, dugačke krupne, i drugi - ovi patuljci. Ima li to veze sa istinom? I da li ovan neće da ih rashoduje kada skoči na njih? :)
 
Za svoj novac biras sta ces kupiti,ako ti se svidja kupis ako se ne svidja ne kupis.
U Srbiji postoji Virtemberg(Merinolandschafe) i vintenberg(vitenberg,vinterberg i kako jos sve ne prelome jezik pri izgovoru,bitno da su strogo bele,omaticene i d" imaju papire).
 
Za svoj novac biras sta ces kupiti,ako ti se svidja kupis ako se ne svidja ne kupis.

Izuzetan savet, hvala puno! :) Ja napisah zbog čega sam se odlučio na kupovinu. A biraš onda kada imaš izbor. Mada, možda i grešim...

U Srbiji postoji Virtemberg(Merinolandschafe) i vintenberg(vitenberg,vinterberg i kako jos sve ne prelome jezik pri izgovoru,bitno da su strogo bele,omaticene i d" imaju papire).

Na Merinolandschafe i mislim kada pitam da li postoje krupnije i sitnije, a ne kako ih ko zove na ovim našim prostorima.
 
Nazad
Vrh